G4Media.ro

Președintele Egiptului spune că civilii palestinieni din Gaza ar trebui strămutați într-o…

Photo by SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Președintele Egiptului spune că civilii palestinieni din Gaza ar trebui strămutați într-o zonă deșertică din Israel

Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi a sugerat, miercuri, că civilii palestinieni strămutați în Gaza ar putea fi relocați într-o zonă deșertică din Israel, în timp ce conflictul actual continuă, transmite CNN.

El-Sisi a vorbit alături de cancelarul german Olaf Scholz la o conferință de presă la Cairo.

„Aș sugera Israelului să relocheze civilii palestinieni în deșertul din Nakab, în Israel, până când își va încheia operațiunile cu Hamas și alte miliții islamiste”, a declarat președintele El-Sisi. Nakab se mai numește și deșertul Negev.

Președintele egiptean a subliniat că țara sa găzduiește în prezent 8,5 milioane de refugiați și nu poate găzdui mai mulți, exprimându-și totodată îngrijorarea cu privire la potențialele riscuri de securitate ale unui aflux semnificativ de palestinieni în Egipt.

„Dacă le permitem palestinienilor să treacă în număr mare, potențial ar putea avea loc operațiuni teroriste împotriva Israelului, iar Israelul poate riposta”, a adăugat El-Sisi.

Sisi a condamnat uciderea civililor și a subliniat importanța cauzei palestiniene în rândul statelor arabe.

Afirmațiile sale vin după ce regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a avertizat marți că strămutarea palestinienilor în Iordania și Egipt reprezintă o „linie roșie” și a declarat că nu vor exista refugiați în Iordania și nici în Egipt.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Cata ipocrizie pe arabii astia. Toti urla ca vai ca ii omoara nevinovati… dar nimeni, absolut nimeni nu ii vrea.
  E mult mai usor sa rastogolesti o retorica decat sa faci efectiv ceva care sa ajute.

  • le dau ajutoare umanitare. Egiptul a mai avut probleme cu terorismul. Si poate ca si arabii se gandesc ca Israelul i-ar putea alunga pe toti si sa ocupe teritoriul fara sa le mai dea voie sa se intoarca. De asta ei incearca sa ii tina acolo, eventul in Israel. Asa palestinienii s-ar putea revolta in caz contrar

  • E de notorietate ipocrizia Arabiei saudite si Quatarului care au spus ca au „destui sclavi” si ca nu le mai trebuie si altii.

  • Mai degraba vor sa previna cazul plauzibil in care Israelul va refuza sa-i mai lase sa se intoarca, anexand inca o bucata de teritoriu de la palestinieni si inghesuind restul pe ce ramane.

 2. Sa-i spuna cineva ca palestinienii au tara lor in West Bank. Unde incap 5 milioane de oameni, mai incap 2 milioane.
  Asta a fost motivul pentru care nu a deschis granitele atatea zile pentru palestinienii care ar urma sa se mute temporar in Romania?

  • Prin 47 Palestina a fost împărțită aproximativ în mod egal între israelieni și palestinieni, 6 felii, fiecare având câte 3, intercalate. De atunci și până acum palestinienii au rămas cu 2, Gaza mult mai mică decât era planificată atunci (și acum se anunță că israelienii ar mai ciunti un pic din ea), Cisiordania (căci ăsta ar fi termenul uzual în română, nu West Bank) și ea micșorându-se pe zi ce trece (colonizată ușor ușor).

 3. Punctul de frontieră cu Egiptul e controlat de egipteni. Pot să-i ducă în Sinai până se rezolvă cu Hamas-ul și apoi să revină. Dar îi cunosc pe palestinieni și știu că toți sunt teroriști și n-au nevoie de așa ceva. Eventual îi trimit în UE. Naivă cum e, ea nu-i va refuza..

 4. Păi toate țările arabe au luat foc , au scos oamenii în stradă la proteste , au urlat, s-au bătut cu forțele de ordine, au spart ambasade strigând „Palestina free”, s-au revoltat și acum nu-i dorește nimeni pe frații lor musulmani, care trec printr-o criză umanitară? OOPS!!!! Asta da frăție….