G4Media.ro

Preşedintele cu cei mai mulţi ani la conducerea unei ţări, Teodoro Obiang…

sursa foto: Twitter/ Charles Onyango-Obbo

Preşedintele cu cei mai mulţi ani la conducerea unei ţări, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, a fost reales cu aproape 95% pentru următorii 7 ani/ Conduce Guineea Ecuatorială, unul dintre cele mai autoritare regimuri, de peste 40 de ani

Preşedintele Guineei Ecuatoriale, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, aflat la putere din 1979, a fost reales, el fiind votat de 94,9% din totalul participanţilor la scrutinul din 20 noiembrie, relatează AFP, citată de News.ro.

Rezultatele au fost anunţate de Comisia Electorală Naţională.

“Comisia electorală naţională îl proclamă pe candidatul Obiang Nguema Mbasogo preşedinte al Guineei Ecuatoriale pentru următorii şapte ani”, a anunţat Faustino Ndong Esono Eyang, preşedintele Comisiei Electorale.

Rata de participare la vot a fost de 98%.

Comisia nu a precizat cât la sută din voturi au obţinut ceilalţi candidaţi, Andres Esono Ondo şi Bonaventura Monsuy Asumu. Ei ar fi fost votaţi de 9.684 de oameni, respectiv 2.855 de oameni, rezultate obţinute într-un regim care se numără printre cele mai autoritare din lume şi în care opoziţia este reprimată.

Victoria la alegerile din 20 noiembrie îi oferă lui Obiang, în vârstă de 80 de ani, al şaselea mandat la conducerea ţării şi îi consolidează primul loc în ierarhia preşedinţilor cu cei mai mulţi ani la conducerea unei ţări.

Guineea Ecuatorială, ţară cu o populaţie de aproximativ 1,5 milioane de oameni, a avut doar doi preşedinţi de când şi-a declarat independenţa, în 1968. Obiang a devenit preşedinte după o lovitură de stat în 1979, atunci fiind înlăturat, condamnat la moarte şi executat unchiul său Francisco Macias Nguema.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Un fel de Ion Iliescu. Noroc ca la noi au mai fost si alegeri libere si putina democrație ca altfel acuma tot Iliescu era președinte.

  2. Să moară în chinuri și el și restul dictatorilor de pe glob.

  3. Masochismul nu este inventat de români si nu este sinonim cu pcr=fsn=usl

  4. Generalul Nicolae Ciucăşescu, după ce a fost la mare şi a stat prea mult la soare!

    • La ei o fii comunism nu ca în colonie de sclavagism unde președintele se pune de masoni de la oculta mondială și fraierimea română doar își murdărește actele de identitate și să bat cu pumnii în piept că au votat liber. Deșteptetare sclavilor până nu e prea târziu