G4Media.ro

Președintele Consiliului European, după evenimentele din Afganistan: UE „nu ar trebui să…

Sursa foto: Charles Michel/ Twitter

Președintele Consiliului European, după evenimentele din Afganistan: UE „nu ar trebui să se mai bazeze pe alte puteri” în viitor

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat miercuri că că scenele haotice din Afganistan arată necesitatea ca Uniunea Europeană „să nu se mai bazeze pe alte puteri” și să îmbrățișeze „o autonomie decizională mai mare și o capacitate mai mare de acțiune în lume”, relatează BBC.

Lupta de a evacua cetățenii UE din Kabul a fost dependentă armata SUA, mai ales când a venit vorba de extragerea afganilor care lucraseră cu organizații internaționale.

Vorbind la Forumul strategic Bled din Slovenia, Michel a spus că UE nu ar trebui să se bazeze pe alte puteri în viitor.

„Poate Europa să se mulțumească cu o situație în care nu suntem în măsură să asigurăm, fără asistență, evacuările cetățenilor noștri și ai celor amenințați pentru că ne-au ajutat?”, a afirmat Charles Michel.

Michel a încetat brusc să mai solicite crearea unei armate europene unificate, însă mesajul a fost preluat de președintele Parlamentului European, David Sassoli: „Trebuie să stabilim o politică comună de apărare. Dacă nu facem asta acum, când?”, a afirmat liderul european.

Sursa foto: Charles Michel/ Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Si sa se bazeze pe cine, pe Franta si Germania? Ha ha ha Pai astia mananca din palma lu Xi si Putin.

    • Comentariul este logic, dar problema este a Frantei, Marii Britanii si Germaniei caci asta este puterea econimica si militara a UE cand:daca acum UE nu face nimic e in perfuzii.Sigur ca motivul e mult mai prozaic si direct:REFUGIATII

  2. incetul cu incetul se face otetul

  3. Să se bazeze numa pe alti furnizori de gaz(e).

  4. Oooo, amu v-ati trezit si voi ? Ia ziceti, mai sunteti asa siguri ca daca ne ataca rusii, americanii ne vor salva ? Bruxelles ar fi trebuit de muuulta vreme sa isi faca o politica externa coerenta, o armata europeana si sa accelereze uniformizarea economica. Dar nuu, noua ne trebuie cancel culture, woke shit, parade gay si alte porcarii snowflake.

    • Foarte de acord cu Borel. Rușii , ungurii și bulgarii vor veni negreșit peste noi aia-i garantat