G4Media.ro

Președintele Cehiei își acuză propriile servicii de informații pentru interceptarea convorbirilor sale…

Președintele Cehiei își acuză propriile servicii de informații pentru interceptarea convorbirilor sale și ale apropiaților săi

Preşedintele ceh Milos Zeman şi-a acuzat propriile servicii de informaţii că interceptează convorbirile telefonice ale sale și ale unor persoane din cercul său de apropiaţi, potrivit dpa, citată de Agerpres.

„Când vorbesc cu aceşti angajaţi la telefon, sunt şi eu ascultat”, a declarat Zeman, în vârstă de 76 de ani, pentru ediţia de luni a ziarului Blesk.

El a precizat că premierul ceh Andrej Babis i-a promis că această supraveghere se va opri, însă de fapt a continuat în ultima perioadă. Zeman a spus că a aflat acest lucru de la o sursă din cadrul Serviciului ceh de Informaţii (BIS). Pentru interceptarea unui telefon, BIS are nevoie de aprobarea unei instanţe.

Un purtător de cuvânt al serviciilor secrete cehe a afirmat că nu va comenta în legătură cu declaraţiile preşedintelui.

Revista Respekt a făcut referire la contactele strânse ale unui consilier al lui Zeman cu Rusia. În timpul călătoriilor la Moscova, el s-a întâlnit cu membri ai conducerii corporaţiei de stat ruse pentru energie atomică Rosatom.

Relaţiile dintre Republica Cehă şi Rusia sunt tensionate. Praga acuză agenţi ruşi pentru exploziile de la un depozit de muniţii din 2014 din Cehia în care au murit doi oameni, în timp ce Kremlinul susţine că aceste acuzaţii sunt neadevărate. Ambele guverne şi-au expulzat reciproc diplomaţi din cauza acestui dosar.

Sursa foto: Twitter/ Milos Zeman

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pe firul rosu tovarasul Putin mi-a promis o sarja din colectia personala de alcool dubu rafinat 90+ productie toamna tarzie.

    • Pe langa asta Ion Iliescu pare un atlantist trumpist democrat american pana in maduva oaselor.

    • Tot nu merge comparatia ,pentru in 90 Cehia s-a deschis formidabil catre West alegand presedinte un om educat ca Havel ,au univeristate din secolul 14,Universitatea Carolina. Asa ajuns cehii sa stea undeva la mijlocul topurilor in UE. Parca numai ei, Estonia cu universitate din sec 17 , ungurii la fel polonii la fel. Numai noi ne batem sa convingem trogloditii ca nu le cresc solzi si coada daca fac vaccin.