G4Media.ro

Președintele bulgar a refuzat să promulge acordul privind furnizarea de transportoare blindate…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Președintele bulgar a refuzat să promulge acordul privind furnizarea de transportoare blindate de trupe către Ucraina

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a refuzat să promulge legea care prevedea furnizarea de transportoare blindate pentru trupe către Ucraina și a retrimis-o la Parlament pentru reexaminare, relatează postul de televiziune Nova TV, citat de BBC.

Radev a declarat că motivul veto-ului a fost că deputații nu au fost capabili să evalueze în mod obiectiv dacă echipamentul furnizat nu mai este necesar Bulgariei.

Președintele bulgar a mai declarat că la adoptarea legii de ratificare a acordului cu Ucraina privind furnizarea de transportoare blindate pentru trupe nu s-a ținut cont de nevoile poliției de frontieră bulgare și ale securității împotriva incendiilor, precum și de interesele siguranței publice.

Potrivit lui Radev, echipamentele de transport blindate destinate Ucrainei ar putea fi folosite pentru a proteja frontiera bulgară și pentru a oferi asistență populației în caz de dezastre și accidente, inclusiv în zonele greu accesibile.

Acordul a fost încheiat în vară, fiind semnat la Sofia în luna august, iar pe 13 noiembrie în Ucraina. Întrucât acordul se referă la cooperarea tehnico-militară, acesta a trebuit să fie ratificat de parlamentul bulgar.

Transportoarele blindate de trupe se află în depozitul Ministerului bulgar de Interne încă din anii 1980, notează publicația.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. sluga la rusi

  2. un gun0i bolsevic ca si astia de pe la noi doar ca asta e pe fata un fel de sosoc

  3. O sa le transfere pe când nu va mai fi nevoie