G4Media.ro

Președintele Biden suspendă timp de 18 luni expulzarea palestinienilor care trăiesc în…

Photo by Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Președintele Biden suspendă timp de 18 luni expulzarea palestinienilor care trăiesc în SUA / Aproximativ 6.000 de persoane sunt vizate de această măsură

Preşedintele american Joe Biden a decis să suspende pe o perioadă de 18 luni expulzarea palestinienilor care trăiesc în Statele Unite, a anunţat Casa Albă, un gest prin care încearcă să potolească furia unei părţi a electoratului progresist şi americanilor de origine arabă care îi reproşează că susţine Israelul în Războiul din Fâşia Gaza, relatează RFI, transmite News.ro.

De la începutul Războiului din Fâşia Gaza, atunci când Joe Biden ia cuvântul în public, manifestanţi propalestinieni amestecaţi în mulţime protestează.

Ei critică susţinerea Israelului de către Joe Biden şi îi cer preşedintelui american să se pronunţe în favoarea unui armististiţiu durabil între Israel şi Hamas, care să apere populaţia civilă.

Aceste critici au devenit atât de virulente, încât Casa Albă se teme de repercusiuni electorale.

Numeroşi alegători progresiști sau de origine arabă ar putea să nu voteze cu preşedintele democrat, din cauza poziţiei acestuia în Războiul din Fâşia Gaza.

Astfel, Casa Albă a decis să facă acest gest şi să suspende timp de 18 luni expulzarea palestinienilor care trăiesc pe teritoriul american.

Aproximativ 6.000 de persoane sunt vizate de această măsură – cerută de două luni de către o parte a aleşilor democraţi.

Un reprezentant al comunităţii arabo-americane a salutat decizia Casei Albe.

Este neclar dacă această măsură va calma criticile, în contextul în care acest gest nu reflectă politica israeliană a Statelor Unite.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Țineți-i în brațe, în curând veți avea încă 6000 de teroriști.

  2. Cand ia Brendon cuvantul in public si despre ce vorbeste , despre Mitterand ?
    Fabulatii preteni , „atunci când Joe Biden ia cuvântul în public, manifestanţi propalestinieni amestecaţi în mulţime protestează”