G4Media.ro

Președinta Comisiei Europene vorbește despre sabotaj în cazul scurgerii de gaze din…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Președinta Comisiei Europene vorbește despre sabotaj în cazul scurgerii de gaze din conductele Nord Stream: ”Orice perturbare deliberată a infrastructurii energetice europene active este inacceptabilă şi va duce la cel mai puternic răspuns posibil”

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbeşte despre sabotaj în legătură cu scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2. ”Orice perturbare deliberată a infrastructurii energetice europene este inacceptabilă şi va duce la cel mai puternic răspuns posibil”, a transmis oficialul european, citat de News.ro.

Ursula von der Leyen a anunţat, pe Twitter, că a discutat cu premierul danez, Mette Frederiksen, despre ”acţiunea de sabotaj Nord Stream”.

”Este primordial să investigăm acum incidentele, să obţinem claritate deplină asupra evenimentelor şi a motivelor”, a transmis preşedintele Comisiei Europene.

Aceasta a adăugat că ”orice perturbare deliberată a infrastructurii energetice europene active este inacceptabilă şi va duce la cel mai puternic răspuns posibil”.

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de „acte deliberate” şi nu de un „accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

„Părerea clară a autorităţilor este că acestea sunt acte deliberate. Nu vorbim despre un accident”, a declarat Mette Frederiksen, la o conferinţă de presă a guvernului danez, fără a numi un suspect.

Pe lângă adâncimea apelor, concluzia de la Copenhaga se bazează în special pe faptul că găurile prin care scapă gazele sunt „prea mari” pentru a fi de cauză accidentală şi că au fost provocate „de detonări”, a detaliat ministrul Energiei, Dan Jørgensen.

Copenhaga estimează că scurgerile de pe conducte, nefuncţionale, dar pline cu gaz, ar trebui să dureze „cel puţin o săptămână” până când metanul care iese din conductele subacvatice se epuizează, potrivit lui Jørgensen.

Din cauza războiului din Ucraina, gazoductele Nord Stream care leagă Rusia de Germania sub Marea Baltică au fost ambele afectate de scurgeri spectaculoase, misterioase, precedate de explozii subacvatice care au alimentat suspiciuni de sabotaj.

Scurgeri de gaze naturale – neexplicate în acest stadiu – au fost descoperite de către autorităţile daneze şi suedeze atât la Gazoductul Nord Stream 1, oprit de la începutul lui septembrie, cât şi la Nord Stream 2, care nu a fost dat niciodată în folosinţă, deoarece nu a primit autorizaţie din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia.

Explozii submarine au fost înregistrate înainte să înceapă să se scurgă gaze naturale din ele, ”foarte probabil cauzate de detonări”, potrivit Institutului suedez de Seismologie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

15 comentarii

 1. Bine, dar acum că s-a întâmplat eu zic că tot răul este spre bine!
  1. Naziștii ruși nu mai pot condiționa livrarea gazului de alegeri in țări europene
  2. Naziștii ruși nu vor mai primi bani la buget de la UE
  3. UE va gândi si in alți termeni decât Rusia este Dumnezeu
  4. Războiul va fi mai scurt si vieți vor fi salvate.

 2. Taiati conductele fara ezitare si fara regret. Gazul rusesc este un obiect de santaj, nu o sursa de energie. Cu cat eliminati mai repede santajul, cu atat mai bine. Nu avem nevoie de rusi, ne descurcam si fara, sa se inece in gazul lor.

  • O Rusie slabă, este mai periculoasă decât una puternică. Ursul flămând mușcă mai rău decât ursul sătul; ursul nervos este mai agresiv decât ursul calm. Cei pana in 45 ani nu vor sti asta NICODATA, mai intebati „hodorogii” de ca numai aveti nevoie , dar mai ales loc

 3. Hai cu încă o rundă de sancțiuni pentru Rusia!

 4. Cel mai puternic răspuns posibil: încă o conducta de gaze North Stream 3! Van der Lele n-are logica ce spui matale. Rusii nu s-au sabotat singuri și nu era nevoie sa spargă țevile, pentru ca oricum ei manevrează robinetii și decid dacă dau gaz. Ce bine era când mergeau afacerile cu Putin și frecați preșul la Kremlin…Astăzi dați din colt în colt și nu știți ce sa faceți.

 5. Cel mai puternic răspuns posibil: încă o conducta de gaze North Stream 3!

 6. Eu zic ca miile de civili ucrainieni executati, gropile comune, sunt principalul motiv pentru care al treilea razboi mondial trebuia deja sa inceapa. Asa va incepe cu niste nucleare lansate de barbari peste civili vest europeni…

 7. Cel mai puternic răspuns posibil: începerea cercetărilor de către procuratură, iar suspectul(Putin) trimis în judecată pentru distrugere și amendat cu amenda maximă (180k euro probabil); în plus i se retrage dreptul de a mai intra pe teritoriul UE 10 ani de la ispășirea pedepsei. Dar serios, de la statele membre NATO trebuie să avem speranțe, mai ales Germania care nu mai are ce pierde, acum să o vedem, trebuie să trimită mult mai mult decât căști!

 8. Fratilor, mai are cineva creierul la el? Maine o sa spuneti ca Putin e de vina ca ploua!
  Cine are de castigat din incapacitarea conductelor? In nici un caz Rusia, care a scos bani frumosi din cresterea pretului la caz, nici Germania sau UE in ansamblu.
  Au de castigat furnizorii alternativi de gaz si cei de LNG. Google de unde ia Europa cel mai mult gaz lichefiat. Si ce a zis US despre Nord Stream 2.
  Ganditul nu doare.

  • Rusia a sabotat țeava ca să dea vina pe americani, pe cine crezi că păcălești, rusule? Numai rușii ar crede că păcălesc pe cineva cu sabotajul ăsta ieftin.

 9. Cel mai puternic raspuns ar fi sa le dea ucrainienilor tancuri germane. Numai ca le e teama sa nu ajunga iarasi cumva tancurile germane in Rusia.

 10. Dragi europeni parcă spuneați că nu vă trebuie gaz rusesc??!! Pe viitor ajungeți la mina naționalistului Victoras Orban pt gaz și petrol!!

 11. Panarama mai e si Ursula asta, numai gura-i de ea :))))))

 12. un submarin sovietic a facut implozie si s-a scufundat peste conducta. alta victima a falselor modernizari cu care s-au furat banii lui putin.

 13. Si ce avantaje are Rusia ca sa distrugă conductele de gaz? S-a autosabotat? Cei care se impusca in picior sunt europenii nu rușii. Cel puțin pana acum asta sa văzut. De ce in romania nimeni nu vb de faptul ca bideu a promis ca va distruge conductele de gaz daca rusia va ataca ucraina?