G4Media.ro

Presa liberă e cea mai bună apărare în faţa atacurilor informatice, afirmă…

NATO Secretary General Jens Stoltenberg at the Commemoration of 60th Anniversary of the Three Wise Men Report

Presa liberă e cea mai bună apărare în faţa atacurilor informatice, afirmă secretarul general al NATO: ”Cel mai bun răspuns la propagandă nu este propaganda, ci adevărul”

Deşi aliaţii din NATO şi-au întărit securitatea informatică, cea mai bună garanţie împotriva unor posibile interferenţe în viitoarele alegeri din Canada o reprezintă o presă liberă şi independentă, a afirmat luni secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la o bază militară din apropiere de Ottawa, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Cea mai bună apărare împotriva unor atacuri hibride ruseşti este o presă liberă şi independentă care poate să depisteze şi să expună tentativele de dezinformare, a spus Stoltenberg, aflat în vizită în Canada, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul canadian Justin Trudeau, la baza aeriană de la Petawawa.

„Avem nevoie de jurnalişti critici, care pun întrebări dificile, care îşi verifică sursele, şi acesta este cel mai bun mijloc de a proteja procesele democratice libere şi deschise. (…) Cel mai bun răspuns la propagandă nu este propaganda, ci adevărul, iar presa liberă şi independentă joacă un rol extrem de important în acest sens”, a insistat secretarul general al NATO.

NATO a înfiinţat în Estonia un centru de excelenţă unde a desfăşurat, în aprilie, cel mai mare exerciţiu de securitate cibernetică din lume, menit să verifice în egală măsură capacităţile de apărare a infrastructurii informatice a Alianţei şi de protecţie împotriva interferenţelor cu instituţiile democratice, aminteşte dpa.

Jens Stoltenberg a salutat totodată luni majorarea cheltuielilor de apărare ale Canadei şi prelungirea cu încă un an a rolului său în conducerea misiunii NATO din Irak. Misiunea NATO din Irak, care numără 580 de militari, va fi condusă din toamnă de o femeie militar, generalul de brigadă canadian Jennie Carignan.

Foto: Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cred ca ar fi efectivi și aia 2% din buget pe care “marile” puteri europene nu sunt in stare sa le plătească… niște mincinoși. Acum mai visează și soldați galactici, oameni zburători și armata europeană cu iz rusesc dinspre Germania.