G4Media.ro

Preot militar rus ucis în Ucraina după ce a încurajat femeile să-și…

Sursa foto: Alexander Ryumin / TASS

Preot militar rus ucis în Ucraina după ce a încurajat femeile să-și trimită fiii la război / Le-a sfătuit pe rusoaice să „fie roditoare și să se înmulțească”, după ordinul de mobilizare al președintelui Vladimir Putin

Un preot rus care a încurajat femeile să aibă mai mulți copii pentru ca acestea să se simtă mai puțin tulburate de trimiterea fiilor lor să lupte în Ucraina a fost ucis pe câmpul de luptă, a anunțat duminică Biserica Ortodoxă Rusă, relatează The Moscow Times.

Arhiereul Mihail Vasiliev a murit „în timp ce își îndeplinea îndatoririle pastorale în zona operațiunii militare speciale din Ucraina, în dimineața zilei de 6 noiembrie”, a precizat Biserica Ortodoxă Rusă într-un comunicat.

Vasilyev, în vârstă de 51 de ani, a murit din cauza rănilor suferite în urma unei explozii de șrapnel de la un lansator de rachete HIMARS furnizat de SUA, potrivit unei postări pe rețelele de socializare a Diviziei 76 de Asalt Aerian a Trupelor Aeropurtate a Gărzii.

Arhiereul slujea într-o biserică de la periferia Moscovei, care oferă asistență spirituală soldaților ruși. În plus aici se desfășoară și exerciții de antrenament tactic în cadrul unui club militar-patriotic local.

Vasilyev a fost, de asemenea, consilier al oficialului superior al Bisericii Ortodoxe Ruse însărcinat cu cooperarea cu forțele armate.

Biserica a precizat într-o declarație că Vasilyev a vizitat mai multe zone de conflict în cadrul serviciului său, inclusiv Siria, Cecenia, Kosovo și Bosnia.

La sfârșitul lunii octombrie, Vasilyev a atras atenția presei pentru un interviu televizat în care le-a sfătuit pe femeile din Rusia să „fie roditoare și să se înmulțească”, după ordinul de mobilizare al președintelui Vladimir Putin. „Astfel, ele nu vor găsi atât de dureros și de terifiant să se despartă de copiii ei”, a declarat Vasiliev la canalul de televiziune Spas TV, afiliat Bisericii.
Este cel puțin al treilea membru al Bisericii Ortodoxe Ruse care a fost ucis de când președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor să invadeze Ucraina, în februarie.

Biserica a sprijinit vocal războiul din Ucraina sub conducerea patriarhului Kiril, aliat al lui Putin, care se află sub sancțiuni britanice și canadiene.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. O veste bună pentru săptămâna asta 🥰🥰🥰

 2. Se întâmplă când te dai cu diavolul…

 3. Femeia creștină multi-fătătoare, ăsta e idealul deliranților religioși.

 4. Incepe bine saptamana!

 5. să înțeleg că mama lui s-a apucat de făcut copii ca să-l înlocuiască?? :)))

 6. Mujicii reiau cuvant cu cuvant propaganda nazista a anilor 1938- 1944

 7. adica incuraja si le garanta iertarea pacatelor celor care violau, omorau si jefuiau femei si copii crestini in Ucraina !
  asta e „civilizatia” rusa, poporul rus, biserica rusa ! NAZISTII SEC XXI !!!

  daca asta fac unui popor pe care acum un an il numeau frate cam ce credeti ca ar face restului lumii ? singura solutie e sa ii izolam total, adusi in epoca de piatra si lasati sa evolueze singuri inca 2000 de ani, poate nu mai ajung asa animale desi e putin probabil !

 8. S-a rugat la Dumnezeu dar la luat dracu! O fi încurcat rugăciunile.