G4Media.ro

Premii de 200 de milioane de dolari acordate de fondatorul Amazon, Jeff…

Premii de 200 de milioane de dolari acordate de fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Un colaborator CNN și un chef, recompensați de cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, a anunțat marți, după călătoria supersonică în spațiu, că va oferi cadou câte 100 de milioane de dolari colaboratorului CNN, Van Jones, și bucătarului-șef José Andrés. Bezos a spus că Jones și Andres sunt liberi să facă „ceea ce vor” cu banii. „Ei pot da totul propriilor lor organizații caritabile”, a spus Bezos la o conferință de presă după călătoria sa în spațiu, anunță CNN.

Banii, a spus Bezos, sunt legați de o inițiativă filantropică „surpriză” pe care a prezentat-o cu această ocazie, numită Premiul Curajului și Civilității. Premiul își propune să îi cinstească pe cei care au „demonstrat curaj” și au încercat să fie unificatori într-o lume dezbinată, a adăugat Bezos. „Avem nevoie de unificatori și nu de oameni care dezbină”, a spus Bezos. „Avem nevoie de oameni care insistă și acționează pentru ceea ce cred. Dar fac asta întotdeauna cu civilitate și niciodată cu atacuri la persoană. Din păcate, trăim într-o lume în care acest lucru nu este întotdeauna valabil, dar avem modele de urmat”, a mai spus miliardarul.

Van Jones, a acceptat premiul spunând că „uneori visele se împlinesc”. Andrés, care derulează o campanie umanitară de hrănire a celor aflați la marginea societății a spus că premiul „nu poate hrăni lumea de la sine”. „Dar”, a adăugat Andrés, „acesta este începutul unui nou capitol pentru noi”.

Miliardarii sunt acuzați că risipesc banii în turismul spațial

Inițiativa filantropică a lui Bezos vine după ce atât el, cât și alți miliardari, precum Richard Branson, (Virgin Galactic), se confruntă cu un val de critici, acuzați fiind că își cheltuie banii în turismul spațial. Bezos a fost criticat anterior pentru că nu a contribuit mai mult la acțiuni filantropice, deși a donat miliarde de dolari în ultimii ani pentru cauze precum schimbările climatice și băncile de alimente.

Criticii au spus că cei mai bogați oameni din lume ar trebui să lucreze pentru a îmbunătăți condițiile pentru oamenii de pe Terra, în loc să zboare în spațiu. Cu toate acestea, Bezos și susținătorii programelor spațiale au spus că ambele sunt posibile.

A donat 200 de milioane de dolari Institutului Smithsonian

Jeff Bezos a anunțat înaintea zborului în spațiu că va oferi 200 de milioane de dolari Institutului Smithsonian. Din această donaţie record, 70 de milioane de dolari vor fi utilizaţi pentru renovarea Muzeului Naţional al Aerului şi Spaţiului, iar ceilalți 130 de milioane de dolari va fi consacrată lansării unui nou centru educaţional care va purta numele celebrului antreprenor, cel mai bogat om de pe planetă. Centrul educaţional Jeff Bezos va avea sediul în centrul Washingtonului şi va propune programe şi activităţi care au drept obiectiv stimularea interesului în rândul elevilor pentru ştiinţe, tehnologie, inginerie, arte şi matematică.

Citește și

VIDEO Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, și-a încheiat călătoria supersonică în spațiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Bogatii isi fac daruri intre ei…. pentru combaterea saraciei in lume, evident.

  2. Pentru poolime se vor mari taxele (ca doar nu-si incaseaza banii in paradisuri fiscale ca miliardarii) si preturile (poluati prea mult, bai saracilor).

  3. Ar fi de interes sa explorati si implicatiile fiscale ale acestor donatii. Daca banii respectivi vor ajunge la cei doi in loc sa fie dati sub forma de taxe guvernului federal sau statal, atunci aceasta miscare se inscrie in linia trasata de toti miliardarii de a-si cumpara influenta si a-si imbunatatii imaginea publica folosind bani care oricum nu sunt ai lor. (fiind antamati oricum pentru plata taxelor)

  4. Amazon a distrus doar mafia speculantilor.