G4Media.ro

Premierul Orban: Dovada cea mai mare de respect faţă de eroi este…

Premierul Orban: Dovada cea mai mare de respect faţă de eroi este să-i atragem pe tineri să cunoască istoria

Premierul Ludovic Orban afirmă că „dovada cea mai mare de respect” faţă de eroii neamului este atragerea tinerilor spre cunoaşterea istoriei şi aprecierea exemplului de dăruire şi curaj al celor care s-au jertfit pentru idealurile românilor, transmite Agerpres.

„Astăzi, o zi atât de importantă din calendarul creştin-ortodox, în care sărbătorim praznicul Înălţării Domnului, o dedicăm şi eroilor, ostaşilor şi tuturor celor care au scris istoria României prin propriul sacrificiu, pe câmpul de luptă, în lagăre sau în temniţele comuniste, apărând libertatea, credinţa strămoşească, pământul ţării şi idealul de unitate al românilor. Omagiem sacrificiul lor înălţător şi le păstrăm vie amintirea prin ceremoniile intrate în tradiţie cu acest prilej. O rugăciune, un gând, o lumânare aprinsă în memoria lor, grija faţă de morminte şi monumentele comemorative ridicate în cinstea lor sunt modul nostru de a ne exprima astăzi recunoştinţa faţă de ceea ce eroii neamului au făcut cu gândul la generaţiile care aveau să le urmeze”, declară Orban în mesajul său, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul adaugă că dovada cea mai mare de respect faţă de eroi este atragerea tinerilor spre cunoaşterea istoriei.

„Consider însă că dovada cea mai mare de respect faţă de toţi aceşti eroi este ca noi, la rândul nostru, să-i atragem pe tineri să cunoască istoria şi să aprecieze exemplul de dăruire şi curaj al celor care s-au jertfit pentru idealurile românilor. Cu arma în mână pe câmpul de luptă sau din frigul şi întunericul temniţelor în care au fost închişi pentru că au militat pentru libertate şi democraţie, eroii secolelor şi deceniilor trecute au avut grijă de viitorul ţării”, afirmă Orban.

El adaugă că „istoria este scrisă acum şi de eroii căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni din diferite zone de conflict ale lumii”, unde au reprezentat cu cinste România în cadrul unor misiuni desfăşurate sub egida NATO, ONU sau a UE, precum şi de toţi cei care şi-au pierdut viaţa salvându-şi semenii.

„Le închinăm tuturor această zi de mare sărbătoare creştinească, după datina străbună şi orânduirea Bisericii Ortodoxe Române, cu tot respectul cuvenit pe măsura sacrificiului lor. Odihnă în pace, tuturor eroilor neamului!”, afirmă Orban.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Mai Sica Mandolina voi ce lasa ti pentru istorie inafara de furat si badjocorit poporul asta …?

  • Duceti tinerii la cinematograf ca inca n-au vazut filmele lui Nicolaescu, sa invete istoria de acolo.

 2. Adica istorie? Nu inteleg! Sa ne cunoastem istoria si sa punem un procuror comunist Lazar in functia de PG? Concomitent? WOW

 3. Orbane, lasa-ne cu vorbele goale, cu „idealurile romanilor” , DOVADA cea mai mare de RESPECT e sa FACETI ce ati PROMIS, NU sa repetati mizeriile facute de PSD: acum am citit despre numirea in CA la Antibiotice Iasi a unui individ controversat, FARA nici o legatura cu Antibiotice Iasi!
  Pe ce CRITERII ii numiti, Orbane?!
  P-alea de la PSD, cu COPY-PASTE!
  Orbane, de exemplu, unde-i Lista aia cu membrii Comiteteului Consultativ format la nivelul Minsiterului Fondurilor Europene cu Companiile si ONGurile care vor asigura Consultanta pentru gestionarea fondurilor de la UE pe exercitiul bugetar 2021-2027, Lista unde aparea si Coalitia pentru modernizarea Romaniei a lui Cumpanasu(cu COPY-PASTE, ai spus tu!), ai PROMIS in 11 Mai ca in 5(CINCI!) zile Lista va fi analizata si Cumpanasu va disparea de pe Lista!
  Au trecut 17 ZILE si NU e Lista analizata si modificata, Lista a ramas aceeasi, cu Cumpanasu asteptand sa ia in continuare Milioanele de la Stat, Milioane asa cum a luat de Ani de zile, desi NU a ramas #NIMIC in urma lui!!
  Lasa-ne cu vorbbele goale!

 4. Care istorie, aia tâmpită din școli?!

 5. La 13 decembrie 1918, guvernul liberal a pus tunurile pe demonstranti – grevisti tipografi, in fata Teatrului National. #infaptuitoriimariiuniri

 6. Io zic sa înceapă să-i învețe istorie pe militarii noștri care azi s-au închinat la monumentul eroilor ruși!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.