G4Media.ro

Premierul Orban anunță că Autostrada Craiova – Lugoj ar putea fi finanțată…

Premierul Orban anunță că Autostrada Craiova – Lugoj ar putea fi finanțată printr-un instrument special al UE

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri la sediul uzinei Ford că a discutat cu europarlamentarul Marian Jean Marinescu despre depunerea proiectului de autostradă Craiova – Lugoj pentru finanțarea prin programul Connecting Europe Facility al Comisiei Europene.

Proiectul de autostradă Craiova – Lugoj, cerut de mai mulți parlamentari olteni în ultimii ani fără succes, ar urma să lege Oltenia de Europa. Proiectul nu a fost inclus niciodată în planurile de finanțare ale Guvernului.

Connecting Europe Facility (Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF) vizează dezvoltarea și construcția unor infrastructuri și servicii noi, precum și modernizarea infrastructurilor și serviciilor existente în sectoarele transport, telecomunicații, energie. Mecanismul acordă prioritate conexiunilor lipsă din sectorul transporturilor vizând accelerarea investițiilor în domeniul rețelelor transeuropene, în special în finalizarea coridoarelor de transport la nivel european și urmărește să mobilizeze finanțarea provenind atât din sectorul public, cât și din cel privat.

Foto: Drumul Craiova – Lugoj, parte a autostrăzii Sudului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Eu nu m-as gandi nici macar o secunda sa leg Oltenia de Europa. Oltenia ar trebui tinuta in carantina!

  • Propun sa o vindem Bulgariei si sa facem autostrazi in restul tarii din tranzactie:))

  • Numai proștii si frustratii pot face asemenea afirmații despre conaționalii lor. Cat de incuiati pot fi unii la cap. Crezi ca oltenii sunt mai prejos doar pentru ca au fost ținuți in saracie pana acum, așa cum îți dorești tu sa se intample in continuare. Esti doar un frustrat.

  • „Au fost tinuti”! Si ei ce-au facut?! S-au lasat tinuti si au acceptat sistemul mafiot, ca de exemplu cel din Olt. Da, sunteti mai prejos pentru ca sunteti cei mai fricosi si imorali din tara asta.

  • Astept cu nerabdare ziua in care vom scapa de toti filfizonii, fandositii, sclifositii ca tine. Esti o persoana abjecta, de o prostie sideranta.

  • In carantina ar trebui tinuti indivizii ca tine. Judeci o regiune fara sa ai macar habar despre ea. Idei ca asta aduc ura si dezbinare. „Superiorule!!!…

  • Nu vorbiți ! Ca si cu CORONAVIRUS ? ZĂU ?

 2. ….ar putea fi…
  Atat pot politicienii actuali. Nici unul nu vine sa spuna: am promis, s-a facut, este….

 3. Nu exista nici o certitudine ca CEF va exista dupa 2020. Si mai ales ca va fi finantabil asa proiect.
  Faceti Craiova Pitesti si Pitesti Sibiu si Ford va fi multumita.

 4. De la „facem” la timpul conditional.Mare discurs, mult sictir cu apa rece!

 5. Oltenii s-au tinut singuri in saraciei, prin politicienii pe care i-au votat. Serios, uitati-va doar la fata lui Manda, si observati, in special cand se uita fix in camera, parca e schizofrenic si e si chior, pe deasupra. Cat despre Dancila, Volgutza Vasilescu, Nicolicea, Dragnea si toti hotii pe care oltenii, i-au votat, ce sa mai zicem. Deci, de ce sunt oltenii in saracie?

 6. Autostrada asta se putea face demult ! Cu costuri net inferioare celorlalte autostrăzi ! Cine își aduce aminte de primele trasee fixate in 1990 poate confirma S-a cedat la o treabă excelentă economic la presiunea UNGARIEI si a UDMR care voiau neapărat să aibă legatură directă si …rapidă cu BUDAPESTA ! (acum au două !) Iar Germania, ca răsplată la deschiderea frontierei cu AUSTRIA în septembrie 1989, le-a pus o pilă … Acolo unde trebuie ! Nu știți… unde ?

 7. Nu vorbiți ! Ca si cu CORONAVIRUS ? ZĂU ?

 8. Oltenia cu tot cu Olguța poate fi donata gratis la Turkmenistan. Si aia sunt comuniști si viteaza tot partidul bolșevic.

  • JET

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.