G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă: Guvernul acordă finanţarea necesară prevenţiei şi depistării precoce a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Nicolae Ciucă: Guvernul acordă finanţarea necesară prevenţiei şi depistării precoce a unor afecţiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care se aplică din 1 iulie

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis de Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, că Guvernul acordă finanţarea necesară prevenţiei şi depistării precoce a unor afecţiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care se aplică din 1 iulie, relatează news.ro ”Oamenii trebuie să ştie că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. La nivelul autorităţilor, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic”, a spus Ciucă.

”Suntem alături de supravieţuitorii de cancer, oameni puternici, curajoşi, care au reuşit să învingă boala, cu sprijinul preţios al medicilor şi al familiilor. Victoria dumnealor oferă speranţă, încredere şi îi mobilizează pe toţi cei care primesc, din păcate, acest diagnostic. Cunosc oameni care au trecut peste o afecţiune din spectrul oncologic, am vorbit despre suferinţa lor, despre multele momente de cumpănă, de deznădejde şi despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt. M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viaţă, dar şi forţa extraordinară de a trece peste propria suferinţă pentru a-şi ajuta semenii şi a le purta de grijă. Sfatul pe care l-am auzit de la dumnealor cel mai des este acela de a merge din vreme la medic, de a ne preocupa de sănătatea noastră”, a afirmat Nicolae Ciucă, în mesajul adresat cu prilejul Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer.

El a subliniat că prevenţia, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea şi salvează vieţi.

”La nivelul Guvernului acordăm importanţa şi finanţarea necesare prevenţiei şi depistării precoce a unor afecţiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie. Oamenii trebuie să ştie că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. La nivelul autorităţilor, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic. Completat cu o medicaţie adecvată şi inovativă, cu implicarea decisivă a cadrelor medicale, diagnosticul timpuriu creşte şansele la vindecare. Alături de prevenţie, diagnostic precoce şi tratament adecvat, informarea şi suportul sunt piloni în susţinerea copiilor, femeilor şi bărbaţilor care luptă cu această nemiloasă boală. Speranţa le dă forţa să lupte, să meargă mai departe. Iar în acest efort, sprijinul pe care autorităţile îl pot oferi constă în asigurarea serviciilor de consiliere psiho-oncologică”, a arătat premierul.

Potrivit acestuia, în combaterea şi controlul cancerului ”nu este timp de pierdut”.

”Toate autorităţile statului trebuie să lucreze împreună astfel încât să facem mai bună viaţa pacienţilor şi să nu-i împovărăm cu problemele sistemului de sănătate. Autorităţi şi decidenţi să fim deschişi soluţiilor inovatoare, atenţi la recomandările specialiştilor şi, mai ales, la nevoile pacienţilor. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toţi cetăţenii, alături de accesul la educaţie pentru copiii noştri. Doresc multă sănătate tuturor, iar semenilor noştri care se luptă cu această gravă maladie, încredere, speranţă şi putere!”, a transmis Ciucă.

Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer este marcată în prima duminică a lunii iunie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Inca un serviciu medical disponibil maxim doua zile pe luna pentru ca „nu e fonduri”. Multumim mare guvern, ai girul nostru pentru inca 20 de ani.

  2. Tovule, tocmai ai îngreunat viața bolnavilor cu ministrul mincinos și mafiot Rafila. Demite-l degrabă. E o lege de șase luni pe care acest monstru nu o bagă în seamă, deși e promulgată de MS președintele. Încalcă o lege. Mata știi asta?