G4Media.ro

Premierul moldovean i-a transmis ambasadorului SUA că invită investitorii americani la privatizările…

Premierul moldovean i-a transmis ambasadorului SUA că invită investitorii americani la privatizările care vor urma/ Șeful delegației UE i-a înmânat lui Chicu 8 condiții pentru deblocarea asistenței macro-financiare

Premierul moldovean, Ion Chicu, a avut, vineri, întrevederi cu ambadadorul SUA și șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău. Chicu i-a transmis ambasadorului SUA intenția de a privatiza mai multe active ale statului și a invitat investitorii americani să participe la procedurile de privatizare. Totodată, șeful delegației UE la Chișinău i-a înmânat lui Chicu o listă cu 8 condiții pentru deblocarea tranșei a doua din planul de asistență macro-financiară.

Ion Chicu l-a informat pe ambasadorul american Dereck J. Hogan despre intenția Guvernului de a scoate la privatizare mai multe active publice ale statului, lansând invitația de participare la proces a investitorilor americani, transmite Cotidianul.md. 

„Discuția a început cu un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației economice și epidemiologice în ambele țări. A fost confirmată importanța mobilizării colective pentru a preveni răspândirea infecției și a educa deprinderi sociale noi.

Guvernul SUA oferă RM asistență multidimensională pentru modernizarea economiei și determinarea creșterii economice sustenabile, îmbunătățirea și eficientizarea procesului de guvernare, dezvoltarea agriculturii, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii și multe altele”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit mesajului, prmeierul a mulțumit poporului american pentru susținere în procesul de modernizare a statului și economiei, dar și pentru transferul de cunoștințe și experiență.

Șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, i-a înmânat premierului o listă de 8 acțiuni pe termen scurt ca precondiție pentru reluarea dialogului politic în format deplin și debursarea tranșei II a Asistenței Macro-financiare (programul existent).

Potrivit unui comunicat al Executivului, „a fost înregistrat progres în crearea echipei comune de investigație RM-Letonia pe dosarul fraudei bancare” și „a fost înregistrat un proiect de lege pentru abrogarea Programului Cetățenie prin investiții care acum e în proces de avizare”.

Citește articolul integral pe Cotidianul.md.

sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Altii care sufera de sindromul Bigmec. Trump nu isi poate controla ciorile si lipsa de sapun de la el din tara. Reprezentatul lui si-a cumparat locul, probabil din bani de vanzari de erbalife. Ce rezolvi vorbind cu ei?

 2. Aiureli. Investitorii straini ovolesc moldova. De cand au venit socialistii prorusi la putere fac presiuni pentru preluarea activelor occidentale de catre rusi: aeroportul chisinau, portul giurgiulesti, victoriabank, toate apartin unor investitori din vest. Victoriabank e a bancii transilvania, guvernul vrea sa anuleze vanzarea a 40 la suta din actiuni. Aeroportul are conturile blocate si e amenintat cu insolventa, iar portul e in pericol sa fie preluat cu forta de un miliardar rus. Guvernul face presiuni pe parlament sa aprobe un imprumut de 200 de milioane de euro din rusia la o dobanda mai mare decat la banca.

  • Acordul cu Rusia, cel cu 200 mil de dolari și care obliga statul sa preia datoriile private catre companii rusești, a fost anulat de Curtea Constituțională a Republicii Moldova!

   În Parlament fusese adoptat!

   Republica Moldova are nevoie de bani și singurii care le dau ceva sunt UE și România !
   Cea mai importantă reforma e cea a justiției, Dodon in urma dezvăluilor, că ia bani de la Plahotniuc și trimite note informative lu Putin ar trebui sa ajunga la inchisoare.

 3. azi cer bani
  maine ii injura
  si se reia, poate cu alti actori UE, Romania
  mai putin Rusia

 4. Părerea mea e că Rusia va pierde Republica Moldova, banii din Vest îsi vor spune cuvântul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.