G4Media.ro

Premierul japonez Kishida se va întâlni cu Zelenski într-o vizită surpriză la…

sursa foto: Stanislav Kogiku / POOL / AFP

Premierul japonez Kishida se va întâlni cu Zelenski într-o vizită surpriză la Kiev / Este ultimul lider G7 care a vizitat ţara devastată de război

Premierul japonez Fumio Kishida se va întâlni marţi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite surpriză la Kiev, pentru a-i oferi „solidaritate şi sprijin neclintit”, a anunţat Ministerul de Externe al Japoniei, potrivit News.ro, care citează AFP.

Kishida este ultimul lider G7 care a vizitat ţara devastată de război şi a fost supus unor presiuni tot mai mari pentru a face această călătorie, deoarece Japonia găzduieşte summitul grupului în luna mai.

El a declarat în repetate rânduri că o vizită la Kiev este „luată în considerare”, deşi provocările legate de securitate şi logistică ar fi fost un obstacol major.

Kishida se afla luni în India şi se aştepta să se întoarcă la Tokyo, dar în schimb a zburat în Polonia, unde se pare că s-a urcat într-un tren pentru a trece în Ucraina.

El îşi va exprima „respectul pentru curajul şi perseverenţa poporului ucrainean” şi va oferi „solidaritatea şi sprijinul neclintit pentru Ucraina din partea Japoniei şi a G7, prezidat de Japonia”, a precizat ministerul de externe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Japonia, spre deosebire de Germania, după al doilea război mondial a fost un aliat fidel al SUA, nu a jucat la 2 capete ca Merkel.