G4Media.ro

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, invitat să se adreseze „în curând” Congresului SUA

Foto: Captură video

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, invitat să se adreseze „în curând” Congresului SUA

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va adresa „în curând” Congresului american, a anunţat joi seara liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, apreciind că va fi o „expresie puternică de sprijin” în plin război din Gaza, relatează AFP, transmite Agerpres.

„În această seară, sunt încântat să vă anunţ altceva: în curând îl vom primi pe prim-ministrul Netanyahu la Capitoliu pentru o sesiune comuna a Congresului”, a declarat preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, în cursul unei recepţii la ambasada Israelului la Washington.

„Aceasta va fi o manifestare oportună şi, cred, foarte puternică de sprijin pentru guvernul israelian într-un moment în care are cea mai mare nevoie”, a adăugat el.

Această invitaţie, adresată premierului israelian de către opoziţia republicană a preşedintelui Joe Biden, survine după un dublu eşec suferit în această săptămână de Israel: recunoaşterea de către trei ţări europene a statului Palestina şi decizia procurorului Curţii Penale Internaţionale, Karim Khan, de a solicita mandate de arestare împotriva premierului Netanyahu pentru presupuse „crime împotriva umanităţii” precum şi a liderilor mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Spania, Irlanda şi Norvegia au anunţat miercuri că vor recunoaşte statul Palestina, decizie care urmează să intre în vigoare la 28 mai.

Preşedintele american şi-a declarat public opoziţia faţă de o ofensivă terestră la scara largă în oraşul palestinian Rafah, unde peste un milion de civili sunt refugiaţi, şi a ameninţat că în caz contrar va opri anumite livrări de arme către Israel.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...