G4Media.ro

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, întâmpinat cu proteste la Londra

Sursa foto: Facebook / Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, întâmpinat cu proteste la Londra

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost întâmpinat cu strigăte şi fluierături de către sute de protestatari adunaţi în faţa reşedinţei din Downing Street 10 a şefului guvernului britanic, Rishi Sunak, pentru a protesta faţă de planurile de reforma a justiţiei în Israel, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Netanyahu şi Sunak şi-au strâns mâinile pe treptele de la Downing Street, în timp ce protestatarii fluturau steaguri ale Israelului şi strigau „Netanyahu, mergi la închisoare, nu poţi vorbi pentru Israel”.

Manifestanţii, înconjuraţi de poliţişti şi îngrădiţi de baricade metalice, ţineau pancarte pe care scria: „Nu poţi să te bucuri de un weekend la Londra când dobori democraţia!”

Posturile de televiziune se aşteptau să poată filma debutul întâlnirii între Sunak şi Netanyahu, dar se pare că oportunitatea a fost anulată vineri.

Netanyahu are programată şi o întrevedere cu ministrul de interne britanic Suella Braverman.

Scenele de la Londra urmează după cele de la Berlin, unde sute de persoane s-au adunat mai devreme în această lună la Poarta Brandenburg pentru a protesta împotriva planului de reformă a justiţiei care a aruncat Israelul în criză.

Israelienii protestează masiv de mai multe săptămâni de când coaliţia religios-naţionalistă a lui Netanyahu încearcă să treacă prin parlament modificări legislative care ar da guvernului puteri în numirea judecătorilor şi ar reduce prerogativele Curţii Supreme.

Britanici de origine evreiască şi israelieni au luat parte la câteva mari demonstraţii la Londra în ultimele săptămâni, sub sloganul „Apăraţi democraţia israeliană”.

Citește și „Noaptea, ca hoţii”. Israelul adoptă o lege care face mai dificilă demiterea lui Netanyahu / Mii de israelieni protestează la Tel Aviv și Haifa. Poliția folosește tunuri cu apă și arestează zeci de manifestanți

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cum se spune în ivrit „ne putinizam” ? N-am reusit sa dau de un soft de translatie pertinent.