G4Media.ro

Premierul Florin Cîţu: Justiția este încă datoare românilor cu dosarul Mineriadei din…

Sursa foto: Liviu Sova/ AGERPRES FOTO

Premierul Florin Cîţu: Justiția este încă datoare românilor cu dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Premierul Florin Cîţu a declarat duminică, la împlinirea a 31 de ani de la ”Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990, că sunt încă „răni deschise atât timp cât nu știm adevărul și vinovații”, considerând că justiția este „datoare românilor în această privință”.

„Au trecut 31 de ani de la una dintre cele mai negre perioade ale istoriei noastre postdecembriste, când cercuri ale puterii de atunci au învrăjbit români contra români. Acțiunile de reprimare a manifestației-maraton din Piața Universității și mineriada din 13-15 iunie 1990 au demonstrat cât de grave pot fi consecințele diversiunilor și manipulărilor: oameni uciși, răniți și democrația pusă în pericol. Sunt lucruri care rămân în memoria colectivă, răni încă deschise atât timp cât nu știm adevărul și vinovații. Justiția este încă datoare românilor în această privință”, a afirmat Florin Cîțu, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Premierul mai afirmă că „nu trebuie să ne fie teamă de adevăr” și că este nevoie de dialog între părțile cu opinii divergente în acest caz.

„Nu trebuie să ne fie teamă de adevăr și să avem înțelepciunea de a cultiva dialogul și de a nu ne lăsa pradă încercărilor unora de a ne dezbina. Vedem cum pandemia ne-a pus pe toți de aceeași parte a baricadei și doar prin eforturile noastre comune începem să revenim la normalitate. Chiar dacă avem opinii diferite, trebuie să ne urmăm drumul comun, construit pe democrație, coeziune socială și relansare economică post-pandemie”, a mai declarat Florin Cîțu.

Citește și:

Orban: Nu s-a dorit finalizarea dosarelor Mineriadei și Revoluției, au fost „chichițe procedurale voite”. O mână nevăzută parcă trage sfori când e vorba de evenimente în care există vinovății la cel mai înalt nivel

Sursa foto: Liviu Sova/ AGERPRES FOTO

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. I-auzi, băăă! Ce a descoperit Câţu, băăă!!!

    SENZAŢIONAL!

    „Justiţia” care nu a făcut nimic, nu a făcut nimic???

    INCREDIBIL!

    Nu-mi vine să cred ce deştept e băiatul ăsta!! Poate mâine descoperă că pe cer e un cerc foarte luminos care se vede numai când e lumină afară.

  2. Mai degraba voi sunteti datori sa nimiciti reteaua de crima organizata autointitulata justitia romana.

  3. Dar dvs dl catu nu sunteti dator cu nimic ? Nu cumva erați dator sa desființată siij iar parlamentarii dvs tergiversarea si o lungesc in ciuda deciziei cjue, permițând grupării savonea, geani stan , deliorga, dorneanu, iordache sa si continue abuzurile? Chiar credeti ca nu va vedem ? Rusine sa va fie

  4. Nu Justiția, prostule, ci procurorii jegoși din țara asta, care se cred magistrați!

  5. Inainte de 1989 , Securitatea facea treaba ,,murdara,, pentru PCR.
    Astazi , justitia facea treaba ,,murdara,, pentru partidele politice.
    De aici si tonele de avantaje pentru lucratorii din ,,justitie,, ….un fel de para indarat,din banii contribuabililor , pentru serviciile facute interlopilor politici .
    De fapt , atunci cand cineva isi alege o astfel de ,,profesie,, aflam multe despre ,,caracterul ,,omului respectiv……asa dupa cum si inainte de 89 , a alege sa te faci securist , spunea multe, despre respectivii.
    A se retine : acesti infractori in roba , sunt singurii care nu pot fi trasi la raspundere pentru abuz in serviciu…pentru malpraxis…pentru pagubele pe care le produc la buget prin decizii incorecte …..in general,nu raspund pentru nimic.
    De la justitia infractorilor incepe coruptia in Romania…..acolo este sursa tuturor relelor.
    Si ii cunoasteti…..apar periodic la mogulizoare , tinand si fulgerand,in momentele in care exista un risc ,fie si minor, de a se incepe o adevarata reforma in justitie……
    Ca oricare alti banditi,de aici sau de aiurea,si-au inventat si un dusmam…..azi, este statul paralel….ieri,era Kovesi….alaltaieri teroristii….

    • Tot nu pricepeți că procurorii sunt vinovații, nu?! Țineți-o langa cu Justiția…

    • Cine e Șeful procurorilor ȘI cine si cand decide ca procurorul care lucreaza la un caz nu face nimic pentru ca… orice?
      Trebuie sa incepem de undeva!
      Să fie mai mulți șefi la procurori… sa se verifice intre ei si periodic – lunar – sa ne anunte progresul in procente.
      Daca le lipseste ceva sa spuna CLAR: NU AVEM DESTUI OAMENI, nunne duce capul, ne sta mintea la familie si salariul oricum intra in cont… etc.
      Un psiholog ar rezolva enigma … mioriței

  6. Declaratii frumoase de pus in rama… Pensiile speciale intacte, sef DIICOT cu aviz negativ, schimbarile Dragnea la locul lor.

    Si PNL nu are nicio legatura… Nu. Nici traseistii luati cu japca, nici tergiversarea lui Predoiu cu „consensul in Parlament”. Acum e si majoritate in Parlament si tot degeaba.

    Cine mai da votul acestor mincinosi e de inteligent cat electoratul lui Dragnea.

  7. Ce înseamnă o societate rinocerizață!!! Tot licheaua asta își da cu părerea și gata? Niciun subiect nu-i scăpa, și lumea prostita se uita la el. Ce bine ar fi fost ca el sa latre, nimeni sa nu audă nimic și cei care au trăit sa iasă în fata și sa ne aducem aminte de samavolnicia de atunci.Marsuri de protest la Iliescu acasă, la p. roman, pe unde l-om prinde, TV….. Suntem prinși în capcana ticăloșilor și respiram prin ei….

  8. Romanii in laboratorul mondial / 245 / ultimul Voevod, Iliescu
    respecta randuiala multiseculara, il lichideaza pe precedesorul sau si pe boierii lui mari ii baga in zege in vazul prostimii, TV, apoi in Beciul Domnesc. Frontul Salvarii ortodoxe moldo-valahe in simfonie cu BOR, pun bazele statului din care cinci milione de tineri se bajenesc in occident. 2100 vor fi zece milioane in tara. La disciplinarea, subjugarea norodului, mineriada din 13-15 iunie 1990, patru oameni sunt omorâți si 1.300 răniţi de minieri, militieni cu sprijinul Armatei si Securitatii/SRI, Voevodului ales, uns de cel de Sus, Dumnezeu, de cel de Jos, de subconstientul colectiv al maselor largi populare, Ion Ilici Iliescu, cu benecuvantarea celei de a ”Treia Roma”, Moscova.

  9. Gargara la drumul mare. An de an se trezeste cate un politician sa ne aduca aminte. Si catu si orban acum. Anul trecut iohanis, inainte base si ceilalti.
    Mascare a incompetentei prin petarde fara valoare.
    Sunteti la guvernare de aproape 2 ani, un an fara sustinere parlamemtara si 1 an cu majoritate parlamemtara in coalitie. Degeaba, sunteti ridicoli si varza. Si rau intentionati. O pata de rusine pe obrazul Romaniei. Si acum va c…ti pe voi. De fapt nu stiti cum sa mai faceti jocurile oricui va „sponsorizeaza”, sa va puneti „pres”!

    Voi si celelalte scursuri de pana acum sunteti responsabile pentru aceasta situatie.
    Incompetenti fuduli si rau intentionati!

    Ps. Eu ca persoana fizica cand mai vb cu prieteni straini, din europa, australia etc, ce pot sa le spun de fapt ca s.a intamplat „La revolutie” in romania si ce s.a intamplat „La mineriada din Romania”? Lucruri despre care discuta toata lumea dupa subiectele halep, hagi si nadia. Cat sa.mi fie inca rusine sa spun ca de fapt noi ca tara, justitia din Romania, stat ue, este cum este de fapt? Sa ma pregatesc sa se ascunda/uite totul cum a facut china cu protestele din tiananmen? Mi.e rusine de voi si cu voi, oameni minusculi si fara caracter pentru functiile care le ocupati!

  10. Dați-le salarii babane și pensii speciale, ei oricum nu au treabă, dacă toate dosarele se blochează la camera preliminara…

  11. Cu siguranță se va finaliza, mai avem 19 ani de așteptat 50 de ani e termenul

  12. Nu trebuie sa ne fie frica de adevar decat daca vreun bou de la noi din partid a comis-o. Scoateti dosaru ala afumat, ce poate sa cada rau , sa ajunga Iliescu la parnaie ca i a chemat pe imputitii aia sa se cace pe democratie? Cu 10 august ce se mai aude, tot golanii ? S a clasat si ala, e normal sa schilodesti oamenii. Si fara 10 august nu mai puneati mana pe putere, v-ati tradat pana si sustinatorii. Reforma justitiei este o gluma proasta, fara penali e o gluma proasta, pai cine sa va mai reprezinte ma interesele, cine sa isi murdareasca mainile ca sa dati voi bine ? Cand auziti in o tara corupta pana in maduva oaselor gen Mexic sau Romania de anticoruptie, inseamna un singur lucru: rotirea cadrelor, da i afara pe ai lor sa ne punem prostii nostri. E uluitor cum niciodata un partid politic nu reuseste sa faca ceva in timpul mandatului alocat si mereu lupta lor este cu rahaturi ,,mostenite,,. In ritmul asta, nu ne vom reveni niciodata, mereu lupta se da cu trecutul. 31 de ani da si am acumulat la ,,trecut,, cat sa luptati inca 50 de mandate. Dar are fratele vostru o solutie, inca o revolutie. Pentru ca dracu va mai voteaza.