G4Media.ro

Premierul Dăncilă susține că părinții i-au cerut să renunțe la Programul „Merg…

Premierul Dăncilă susține că părinții i-au cerut să renunțe la Programul „Merg la școală”, prin care toți elevii primeau vouchere de 250 de lei pentru cărți, manuale, rechizite și echipament sportiv

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a renunțat la programul „Merg la școală” după discuții cu mai mulți părinții care i-au spus că „noi avem avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele”. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă la Iași.

După ce atât ministerul Finanțelor, cât și ministerul Educației au anunțat că programul „Merg la școală”, prin care erau oferite tuturor elevilor vouchere de 250 de lei pentru cumpărarea de rechizite, cărți, manuale și echipament sportiv, nu se mai face pentru că nu fusese implementat la timp pentru a fi gata anul acesta, Viorica Dăncilă a explicat de fapt motivul real. Guvernul nu mai vrea să facă acest program pentru că, în opinia premierului: „nu trebuie să le dăm tuturor (n.r. rechizite), ci copiilor din familiile defavorizate”.

Aceasta a lăsat de înțeles că a luat decizia de a opri din derulare programul „Merg la școală” după ce ar fi stat de vorbă cu „mai mulți părinți”, care i-ar fi cerut, pe lângă alte persoane nemeționate de premier, să nu le dea lor rechizite pentru că „noi avem posibilități”, potrivit relatării premierului transcrisă de site-ul oficial al PSD.

”Se dau în continuare rechizite, dar trebuie să dăm poate mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele. Nu trebuie să le dăm tuturor, ci copiilor din familiile defavorizate, iar acest lucru a fost solicitat și de părinți. Am discutat cu mulți părinți care au spus „noi avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm copiii din familiile defavorizate”,” potrivit explicațiilor premierului Dăncilă.

Discuția a avut loc în contextul rectificării bugetare de la Educației, de unde guvernul a tăiat 1,03 miliarde lei.

În urmă cu doar 4 zile, în ședința de Guvern din data de 12 august, Viorica Dăncilă spunea cu totul altceva. Aceasta declara de la Palatul Victoria că „reducerea cu aproximativ 1 miliard de lei la bugetul Ministerului Educației se referă în principal la programul ”Merg la școală” care, din păcate, nu a fost pregătit pentru a putea fi finanțat și implementat până la sfârșitul acestui an”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: psd.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. A-nțeles tuta ceva! Cei defavorizati au întaietate! MARE ȚI-E GRĂDINA DOAMNE! Imi spune si mie cineva? Femeia asta poate să gândească cu mintea ei? Păi cu ce fel de părinți ai discutat mamaie? De-ăia aleși pe spranceana, cu situație materială bună? Nu-si manjeste ea gherutele cu familiile care trăiesc în sărăcie. Ce imagine! Veorica în hainutele de lux, cu unghiute, toculete si cocul aferent prin molozul din curtea săracilor! Parcă nu e din același film prințesa Veorica! OMG! Vă spun sincer vouă ăstora din pesedeu. Voi sunteți MIZERABILII țării ăsteia! Cei din pesede! Intr-un hal făr de hal! Scarbelor!

  • A discutat cu sfintii parinti din imagine. Slava domnului, ei au posibilitati!

  • Culoarea costumului Ministrului de Interne Vifor e albastru de Voroneț sau albastru de milițian?

 2. Pe același model, nu găsești doamnă prim-ministru și niște parlamentari, dorneni, tudoreli, care să renunțe la pensia specială nesimțită pe motiv că ei au posibilități ?

 3. Asta ati votat, asta aveti.

  Dupa 20+ ani cu PSD la putere, n-ati inteles ca PSD e o adunatura de ticalosi.

 4. Cât de tâmpită poți să fi ca să faci o astfel de declarație ?.Cât de ticăloasă, cât de nemernică, când ști în ce corvoadă financiară intră părinții copiilor școlari (și nu numai !), an de an de an ?????……Scroafă ordinară, interesată numai de megasavarina care și-o poartă pe țeasta goală, purtătoare de duhoare !. BEAH !…

  • Vai, vai, vai! Chiar asa? Ticaloasa, nemernica … (nu mai zic in continuare, ca e prea tare)?
   Inteleg, cum zice Maistrul Cristoiu Ion, adica Proasta lu Dragnea, Bucatareasa de la Videle, dar nu ticaloasa, nemernica …

 5. Corect, nu? Si eu o rog sa nu-mi mareasca pensia de la 1 septembrie, ca mie imi ajunge cat o am, mai bine sa le mareasca ajutoarele sociale votantilor pesedeului.

  • Corect. Asa este! Aveti dreptate! Dar acest guvern si acei parinti care au se uita putin in jurul lor? Eu zic sa coboare putin din bula lor roz si sa vada ca de fapt majoritatea familiilor „defavorizate” sunt: fie parinti betivi care beau alocatiile copiilor, fie puturosi pentru ca le da statu pomeni, fie doamne care stau acasa pe motiv ca ele isi cresc copii sau sunt sotii gelosi si de aceea nu se duc la munca si etc. In schimb beneficiaza de mult mai multe ca noi cei care muncim de multe ori de dimineatza pana seara sa oferim copiilor nostri tot ce este mai bun. DRAGI GUVERNANTI NU MAI PROMOVATI PROSTIA, NU MAI DATI APA LA MOARA PUTUROSILOR! DRAG POPOR HAI SA NE TREZIM SA NU MAI TINEM PUTORILE IN SPATE

 6. Stilul asta in care luati sau dati e de tot rahatul, veo… Tu tai speranta la aia 250 pt rechizite care, in cazul unora dintre copiii saraci dar dornici de sa invete, e mana cereasca. Blonda aialalta de la capitala da 1000 de lei copiilor cu nevoi speciale, dar nu se asigura in vreun fel banii aia sunt folositi pt binele/confortul copiilor (hrana, igiena personala, medicamente, terapii, prezenta la scoala/liceu etc.)
  Sunteti varza, fetelor!

 7. Halucinant!
  „Premierul Dăncilă a anunțat că a renunțat la programul „Merg la școală” după discuții cu mai mulți părinții care i-au spus că „noi avem avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele”. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă la Iași.”
  Cu cine o fi vorbit?!
  SIGUR nu cu votantii sarmani ai PSD, din care multi sunt nevoiti sa-si retraga copiii de la scoala din CAUZA Saraciei!
  http://www.romania-actualitati.ro/vaslui_abandonul_scolar_intre_cifre_si_copii_fara_viitor-93864

  2018: „ȚRomania a avut ain 20118 o creștere economică de peste 4%, clasându‑se printre primele state din UE. Ne‑am putea întreba, în aceste condiții, de ce mai e nevoie de noi, World Vision România; de ce mai e nevoie dvs?
  Răspunsul se găsește tot în statistici: 1/3 din Populația Tării încă se confruntă cu riscul de sărăcie și excluziune socială. 1 din 11 copii merge flămând la culcare. E un cerc vicios, în care sărăcia subminează educația, iar lipsa educației reduce șansele viitorilor adulți de a scăpa de sărăcie, ținându‑i astfel prizonieri pe cei mai vulnerabili dintre semenii noștriDin păcate, în ciuda prosperității relative pe care o arată alte date, zeci de mii de copii din România suferă de frig în fiecare zi în drum spre școală, deoarece nu au încălțări potrivite. Mulți frați merg cu rândul la cur-suri, pentru că în casă nu există 2 perechi de ghete. Prea puțini dintre acești copii reușesc să țină pasul la școală, să‑și facă temele și să aibă rezultate încurajatoare. În aceste condiții, o parte dintre copiii defavorizați ai României renunță să mai meargă la școală, fie din cauză că e mult prea greu să ajungă acolo, fie din cauză că au deve-nit ținta ironiilor colegilor. Alte mii se culcă flămânzi sau obosiți pentru că au lucrat toată ziua în gospodărie alături de părinții lor, care, la rândul lor, nu au cum să‑și găsească un serviciu sau să învețe o meserie în comunitățile în care trăiesc. Sau se culcă și se trezesc cu gândul la părinții plecaț pe alte meleaguri epntru a castiga bani”
  https://worldvision.ro/media/presa/studii-si-rapoarte/RAWV20190_FS15.pdf
  Rusine!

  • Iti dai seama cum se iau deciziile in Guvernul Romaniei?! Dupa cate „analize riguroase”?!
   Vorbeste tuta cu 2 – 3 persoane si gata decizia!!!!!!!!!!!

 8. Cu cine o fi vorbit Dancila, cand Regiunea NORD-EST e cea mai SARACA alaturi de regiunea SUD-VEST Oltenia, a Olgutei, o spune INSul de Ani de zile:
  „INS: 40% dintre copii şi tineri sunt în risc de sărăcie.
  Riscul de sărăcie sau excluziune socială este inegal distribuit în profil Regional.
  „Păstrând proporţia se observă cam aceeaşi distribuţie a regiunilor ca şi în cazul ratei sărăciei relative. Aşadar, cea mai mare Rată a riscului de sărăcie sau excluziune socială se înregistrează în Regiunea Sud-Vest Oltenia, urmată îndeaproape de Regiunile Nord-Est ṣi Sud-Est(traiasca PSDul!). De remarcat e faptul că în anul 2017 faṭă de 2016, Rata sărăciei sau excluziunii sociale a scăzut în regiunea Bucureṣti-Ilfov cu 7,9 puncte procentuale”, conform INS.
  In Regiunea SUD-VEST Oltenia 45,3% din populatie e in RSC major de saracie iar in Regiunea NORD-EST Moldova 43,9% din populatie!
  Cea mai mica Rata a Riscului de Saracie e in Bucuresti, cu 25% urmata de Regiunea Centru cu 25,7%!
  In rest, pe-acolo, saracie PSDista pe paine!!

  https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ins-40-copii-tineri-risc–saracie-romani-nu-masina-spalat-televizor-color-1_5c0398a3df52022f750aca2f/index.html

 9. Mincinoasa ordinara!
  Si ce se mai lauda PSD cu BANII suplimentari pentru Educatie, din care ACUM a TAIAT peste 1 Miliard lei, pentru ca NU mai au BANI, deja povara Cresterii punctului de pensie va da peste cap Bugetul Asigurarilor Sociale(aica Bugetul de Pensii!), construit la inceput de An pe Excedent, dar care DUPA 6 Luni e NUMAI pe DEFICIT, uite:
  „Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe ANUL 2019.
  Actul normativ analizat astăzi adoptă Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2019.
  În MO nr. 196 din 12 martie 2019 s-a publicat Legea nr. 47 din 11 martie 2019 privind Bugetul asigurărilor de stat pe anul 2019.
  Din punct de vedere macroeconomic, pentru prima dată în ultimii 15 ani, se estimează un Buget Excedentar la fondul de pensii, Veniturile și Cheltuielile Bugetului fiind:
  – Venituri în sumă de 71.662.090 mii lei(71 Miliarde)
  – Cheltuieli în sumă de 68.761.379 mii lei(68 miliarde)
  – Excedent în sumă de 2.900.711 mii lei(2,9 Miliarde)
  https://legestart.ro/lege-bugetului-asigurarilor-sociale-de-stat-pe-anul-2019/

  Cum arata Executia bugetara la Bugetul de pensii pe primele 6 Luni: DEFICIT de 1,370 Miliarde Lei:
  http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/buget/executii/bgc30iunie2019.pdf

  La fel arata Excutia bugetara la Bugetul de Pensii in FIECARE din cele 6 Luni din 2019: pe MINUS!
  http://www.mfinante.gov.ro/pagina.html?pagina=buletin&categoriebunuri=executie-bugetara,rapoarte-trimestriale,rapoarte-semestriale,rapoarte-anuale,arieratele-bugetului-general-consolidat

  Mai mult, pe 8 iulie seara la B1 TV la emisiunea lui Silviu Manastire , Minsitrul muncii a RECUNOSCUT pentru Prima data ca pe primele 5 Luni din 2019 e DEFICIT la Bugetul de Pensii, dar a sigurat ca pe Trim 2 va fi EXCEDENT, desi Executia bugetara Lunii Iunie se anunta DUPA 25 Iulie, iar pe rpimele 5 Luni a fost DEFICIT luna de Luna!
  Cand a venit Excecutia bugetara a Lunii Iunie, surpriza: TOT Deficit, asa ca si TRIM 2 e pe Deficit!
  Mincinosi ordinari!

 10. Da bine, parașuto, daca unii își permit, și poate au dreptate să refuze banii pt a-i lasă celor care chiar au nevoie de ei, tu i-ai tăiat de tot de la educație??
  Nu puteai să limitezi programul doar la cei defavorizați, să suplimentezi fondurile pt ei și pt alte nevoi ( o masa caldă, after-school pt a fi ajutați la teme, etc, etc).
  Daca unii părinți nu au nevoie, ii tai de la toți, inclusiv de la cei amărâți?? Ii tai de la învățământ ca să ii dai „sărakilor” de baroni și baroneți locali???
  Nu puteai, tuta absolută, să îi lași TOT în învățământ?!? Pe lângă ajutorarea copiilor amărâți mai e nevoie și de instruirea periodica a dascălilor, de laboratoare noi, de eliminarea completă a WCurilor din fundul curții!
  Bine că ai luat banii de la învățământ ( de parcă înafara de ghiozdane nu mai sunt și alte nevoi in domeniu) să ii dai unde???

 11. Dancila si cei trei crai de la rasarit

 12. Ei, in sfarsit o masura luata cu cap. Copilul trebuie sa invete de mic ca daca pune osul la treaba, nu primeste nimic gratis.

  Bai, guvernanti idioti: voi nu sunteti pusi acolo sa gestionati pomeni. Voi trebuie sa gestionati economia si sa lasati justitia in pace, astfel incat romanii sa-si poata face un rost, sa nu mai stea dupa pomenile voastre.

 13. Bine ca ai marit pensiile speciale, b…o, aia chiar aveau nevoie de mai multi bani, ce nevoie sa aiba niste copii nevoiasi de bani pentru rechizite?!?! Maaaa, tu habar nu ai pe ce lume traiesti, sta-v-ar in gat pensiile speciale, ca sunteti unicat in lume cu o asa monstrozitate !!!!! Ai obraz gros ca socriciul pe spatele porcului, nu vad niciun gram de rusine pe obrazul ala ingropat in kile de pomada!!!

 14. Pe sistemul asta in curand Veorica va asculta de „unii parinti” si statul nu va mai face nici aia, nici aia, nici aia pt ca „unii parinti” au ! :))))
  PS. Vrem sa stim cand nu vor mai fura acei „unii parinti” din conducerea statului pt ca „ei au” ?

 15. Nu v-ati putut abtine sa faceti si un pic de manipulare. Dati o stire cu continut negativ si asociati protagonista cu Biserica.
  Faceti asta premeditat, sau din prostie?

 16. A vorbit cu dracu. Nu mai au bani de nici unele și ca să nu recunoască acest lucru baga o gargara ieftina. Abia aștept să nu mai aveți bani nici de salarii sau pensii. Așa sa spuneți, că ați vorbit cu unii pensionar și bugetari și v-au spus că ei au bani din alte surse de venit. Corect, nu?!

 17. Asta n-are curaj să meargă singură nici până la WC cum să vorbească cu părinții copiilor nevoiași și nu numai pentru că majoritatea părinților nu știu cum să economisească pentru minimul necesar școlii, n-au bani și gata restu-i minciună și propagandă tip comunistă.

 18. Noroc ca dezvolta agresiv programul „Loaza la stat” si macar au aia micii ai lor ce sa puna pe masa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.