G4Media.ro

Premierul Ciolacu: Sunt agreate măsurile fiscale, mi-aș dori o ședință extraordinară de…

Foto: Ilona Andrei/ Economedia

Premierul Ciolacu: Sunt agreate măsurile fiscale, mi-aș dori o ședință extraordinară de guvern pentru o primă lectură a proiectelor

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni într-o declarațe de presă la sediul partidului că măsurile fiscale necesare pentru reducerea deficitului bugetar sunt agreate în cadrul coaliției. El a mai spus că vrea o ședință extraordinară de guvern pentru citirea proiectelor în primă lectură.

”Sunt agreate de o lună măsurile fiscale. Mi-aș dori o ședință extraordinară pentru o primă lectură, să le punem în transparență și să închidem tot”, a spus Ciolacu la sediul partidului.

El nu a precizat în ce zi va fi organizată ședința de guvern.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că lucrurile sunt „cam finalizate” în privinţa proiectului privind pensiile speciale. „Aţi văzut şi semnalul pe care l-am avut foarte clar, mai sunt elemente de închis. A fost tot tehnicul şi de la Ministerul Justiţiei şi de la MIPE, au fost două zile la Bruxelles pe această negociere. Sunt trei solicitări, din punctul meu de vedere, de foarte mare bun simţ ale Comisiei şi cred că lucrurile sunt cam finalizate. (…) Propunerile privesc felul cum se calculează pensia. Până acum, se făcea pe ultima lună, Comisia vrea pe ultimele 48”, a menţionat Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a confirmat că în pachetul de măsuri va intra și o taxă pe profiturile extraordinare ale băncilor.

”Am înțeles că ministrul Finanțelor Boloș a ajuns la un acord cu băncile pentru a defini foatre clar ce înseamnă cifra de afaceri și vor specifica foarte clar. După ce se închide discuția, se are în vedere introducerea acestei taxe pe impozitul excepțional al băncilor”, a mai spus Ciolacu.

G4Media a scris încă de săptămâna trecută că în coaliția PSD-PNL s-a ajuns la un acord pe tema măsurilor fiscale și că guvernul va începe în această săptămână procesul de asumare a răspunderii în fața Parlamentului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Domnul Ciolacu mai este PM al RO? Atunci sa faca ce trebuie nu sa se vaiete in presa! Are partid, parlament, guvern – sa faca treaba nu sa ne bata la cap cu dorinte si gemete cat de mult si din greu transpira!

    • Pai cum sa nu se vaite cand anul viitor vor fi alegeri iar situatia tarii este dezastroasa? Toti sunt vinovati de asta, UE, NATO, ungurii, rusii, ucraineenii, austriecii, etc, mai putin marele partid psd.

  2. Să vedeți la anul închideri de firme si micșorare de buget!!! 😏 Am zis si înainte ca PNL să crească taxele și așa a fost! Dar să vedeți „distracție” după ce fac PSD-istii acum! 😀 Poate este singura cale să dispară specialii, să moară măgărușul lui Nastratin chiar cand învățase să trăiască fără paie! 😏