G4Media.ro

Premierul Boris Johnson a povestit că a plecat din presă pentru că…

Premierul Boris Johnson a povestit că a plecat din presă pentru că s-a aflat în situația de a ”abuza și agresa” oamenii în munca sa

Premierul britanic Boris Johnson a mărturisit marţi că a abandonat jurnalismul în favoarea politicii pentru că, în prima sa profesie, s-a aflat de multe ori în situaţia de a „abuza” de oameni în munca sa, relatează Reuters.

Johnson (56 de ani) a afişat un mod specific, colorat şi combativ, de a vorbi şi de a scrie în general, atât ca jurnalist cât şi ca politician, ceea ce a generat numeroase controverse în cele trei decenii de când se află în atenţia publicului, notează Reuters.

„Să fii jurnalist e formidabil, e un lucru formidabil. E o meserie grozavă, dar problema este că mereu, uneori, te găseşti în situaţia de a-i abuza, de a-i agresa pe oameni”, a spus premierul marţi, într-o vizită la o şcoală din Londra.

„Nu că vrei să faci asta, dar îi critici. Critici şi uneori poţi să te simţi un pic vinovat pentru că nu te-ai pus în situaţia celui pe care îl critici”, a adăugat Johnson.

Tocmai aceste aspecte ale jurnalismului l-au împins pe actualul premier către politică, a părut el să sugereze, în remarcile aparent nepregătite făcute în cursul vizitei.

Partidul Laburist, de opoziţie în Marea Britanie, a apreciat că şeful guvernului ar trebui să le ceară scuze jurnaliştilor.

„Ştim de la Donald Trump că astfel de atacuri împotriva presei libere sunt periculoase şi menite să creeze neîncredere şi divizare”, a afirmat responsabilul laburist pentru media, Chris Matheson.

„În cazul lui Boris Johnson, să spună că jurnaliştii sunt ‘abuzatori’ se referă probabil mai mult la propria lui carieră”, a adăugat responsabilul laburist.

În tinereţe, Johnson a fost concediat de la primul său job ca jurnalist, la cotidianul Times, după ce a inventat un citat, dar a continuat în această profesie la Daily Telegraph, unde şi-a creat o carieră de succes în postul de corespondent la Bruxelles, criticând Uniunea Europeană în termeni virulenţi, deşi nu neapărat exacţi.

Mai târziu, a urmat în paralel cariere în media şi în politică, fiind atât redactor-şef la revista Spectator cât şi membru al parlamentului, dar şi în ultimii ani, când s-a concentrat mai mult pe responsabilităţile sale politice succesive, de primar al Londrei, ministru de externe iar acum prim-ministru, a scris numeroase editoriale, în stilul său consacrat deja.

În 2018, a reuşit chiar să genereze o controversă de anvergură, cu un articol în care le-a comparat pe musulmancele care poartă vălul integral cu nişte… cutii poştale sau cu spărgătorii de bănci, aminteşte Reuters.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ UK House of Commons

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Șoșocisme, dom’le.

  2. Si s-a facut politician ca sa poata abuza de oameni fara repercursiuni asupra lui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.