G4Media.ro

Pregătirea la Matematică pentru Evaluarea Națională 2020. Profesorul Sorin Borodi, despre cât…

Pregătirea la Matematică pentru Evaluarea Națională 2020. Profesorul Sorin Borodi, despre cât timp trebuie să aloce elevii de-a VIII-a pregătirii zilnice la matematică și cum se face recapitularea

Pregătirea la matematică pentru Evaluarea Națională trebuie să dureze cel puțin o oră zilnic, ca medie. În paralel cu învățarea materiei de clasa a VIII-a care este predată acum la clasă, elevul trebuie să înceapă deja recapitularea din clasele anterioare. Sfaturile vin de la profesorul Sorin Borodi, de la Liceul Teoretic ”Al. Papiu Ilarian” din Dej, județul Cluj, care a vorbit pentru Edupedu.ro despre modul în care se realizează pregătirea temeinică la matematică a elevilor care vor nu doar să obțină note mari la examen, dar și să rămână cu materia înțeleasă și consolidată.

Cunoscut pentru analizele sale privind dificultatea subiectelor de la examenul de Matematică de clasa a VIII-a, din anii 1933 și până în prezent, Sorin Borodi a declarat pentru Edupedu.ro că ținta fixată de părinți și copii – să treacă examenul cu note mari – “tinde să înlăture tot ce pare balast: adică toate acele lucruri conexe materiei de examen, care țin de istoria matematicii, care până la urma urmei aduc farmec disciplinei și umanizează matematica”.

Borodi a precizat că elevii de-a VIII-a trebuie să și-l facă aliat, în pregătirea pentru examen, în primul rând pe profesorul de la clasă. “Mi se pare o prostie interdicția pregătirii în particular cu profesorul de la clasă. Evaluarea ține în final de conștiința fiecărui profesor”, a afirmat Sorin Borodi, pentru Edupedu.ro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. M am saturat de sistemu’ asta de invatamant si de profesorii care l gireaza!Nu zic ca acest profesor este bun sau rau ,dar dupa parerea lor scoala se rezuma la matematica si romana ,respectiv ore zilnice de studiu ,recapitulari la materii si programe scolare anoste!
  Dupa majoritatea parintilor si profesorilor viata si viitorul elevului tine de matematica ,dealtfel o materie complicata pt varsta copiilor si inutila in viata!(pt majoritatea din ei care nu vor studia matematici superioare)
  Aaaaa ,nu stie matematica e un elev problema,mediocru!Cam asta se face in scoala ramaneasca

 2. Pamflet
  Profesorul de la clasa daca e profesor bun ar trebui sa dea tot ce poate la clasa.
  Daca profesorul de la clasa face pregatire in particular cu un elev, clar aceasta va fi favorizat in detrimentul celorlalti. Pregatire cu profesorul de la clasa e un fel de mita mascata.
  Art trebui interzisa prin lege pregatirea cu profesorul de la clasa. Aceasta e inceputul coruptiei, elevul invatand ca se pot lua note mari la vlasa platind spaga.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.