G4Media.ro

Prefectul de Argeş: 21 de elevi, trei cadre didactice şi o secretară…

Prefectul de Argeş: 21 de elevi, trei cadre didactice şi o secretară de la 19 unităţi de învăţământ, confirmaţi cu COVID-19 / Infectărille s-au produs în afara școlii, mulți părinți își lasă copiii la petreceri

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, anunţă că 21 de elevi, trei cadre didactice şi o secretară, de la 19 unităţi de învăţământ din judeţ, sunt infectaţi cu noul coronavirus, în cele mai multe fiind cazuri fiind vorba despre şcoli gimnaziale sau licee, transmite News.ro

Prefectul afirmă că cele mai multe infectări s-au făcut în afara şcolii şi reclamă faptul că mulţi părinţi îşi duc sau îşi lasă copiii la petreceri, evenimente private sau în locuri aglomerate, iar în acest context face un apel la părinţi să evite astfel de evenimente, subliniind că „a considera educaţia o prioritate se vede în faptele noastre, nu în vorbe”.

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a anunţat că au fost depistate cazuri de COVID-19 în 19 unităţi didactice din judeţ, fiind diagnosticaţi 21 elevi, trei profesori şi o secretară. În cele mai multe situaţii este vorba despre un singur caz pe şcoală, fiind identificate trei cazuri la Şcoala Gimnazială „Traian” şi două cazuri la Şcoala „Armand Călinescu” din Piteşti.

„Din păcate vedem că numărul copiilor infectaţi creşte şi, pe măsură ce acest număr va creşte, clasele acelea vor intra în scenariul online”, a afirmat Emanuel Soare.

El a arătat că, în baza acordurilor exprimate de către părinţi, au fost realizate 29 de teste rapide elevilor care au fost contacţi ai celor infectaţi şi doar unul a ieşit pozitiv.

„În general infectarea în rândul elevilor s-a făcut înainte de începerea şcolii şi mai puţin la nivelul clasei”, a precizat Soare.

Prefectul a subliniat importanţa măsurilor de prevenire a răspândirii virusului în afara şcolii, arătând că sunt cazuri în care părinţii fie îşi duc copiii, fie îi lasă pe aceştia în locuri aglomerate sau la petreceri.

„Sunt copii care nu se duc la petreceri, sunt copii serioşi care vor să înveţe carte, dar sunt puşi în situaţia de risc epidemiologic. Şcoala nu e o chestiune care ţine doar de profesori sau la Inspectoratul Şcolar, şcoala ţine de noi toţi. Până acum ne-am văitat că nu merg copiii la şcoală, iar acum, când s-a deschis, creând oportunităţi de infectare vom închide şcolile. Orice efort pe care îl facem în şcoală este anulat de această lipsă de responsabilitate. (…) A considera educaţia o prioritate asta se vede în faptele noastre, nu în vorbe”, a declarat Emanuel Soare.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. O , ce veste Domnu’ Prefect!
  Ce panarame de părinți isi trimit copii la petreceri?
  Sa fie decăzuți fin drepturi!
  Si anulată alocația!

  • Acest aspect cu anularea alocației sau a bursei a bun pentru a stopa pandemia!
   Pentru elevi si studenti!
   Simplu prin HG.
   Daca ar citi vreunul din Guvern!
   Ghinion!
   Coaliția nu pune pe post persoane care au capacitate de a citi sau a scrie!
   Au spor de calculator!

  • Si dati-i lui nea Trandafir alte cifre ca astea-s prea mici pentru ipohondria lui!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.