G4Media.ro

Prefectul Constanței, reacție la mesajul antivaccinist al ÎPS Teodosie: Nu ar trebui…

Prefectul Constanței, reacție la mesajul antivaccinist al ÎPS Teodosie: Nu ar trebui să ne îndrumăm semenii pe calea întunericului și a suferinței/ Vaccinul este singura cale spre normalitate

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a reacționat, vineri, în urma mesajului antivaccinist promovat de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Silviu Coșa a transmis un mesaj video în care spune că vaccinul este singura cale spre normalitate și că, în aceste momente, nu trebuie să ne îndrumăm semenii pe calea întunericului și a suferinței.

„Este cu atât mai îngrijorător faptul că în spațiul public apar declarații referitoare la încetarea vaccinării. Din păcate aceste declarații se mențin în aceeași linie a incoerenței spuselor unor figuri publice”, a transmis Coșa.

Reacția prefectului vine după ce ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a lansat joi atacuri dure la adresa campaniei de vaccinare și le-a transmis credincioșilor să nu accepte presupusa obligativitate a vaccinării, deși nu există o astfel de prevedere în legislație. Declarațiile au fost făcute într-o emisiune la Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei, care a primit licența CNA și ar trebui să se supună regulilor din legea audio-vizualului.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat dur după aceste declarații și a respins mesajul antivaccinist al lui ÎPS Teodosie

Reacția integrală transmisă de Silviu Coșa, prefectul județului Constanța:

„Anul trecut, pe 27 decembrie, debuta la nivelul Europei campania de vaccinare. În România, această campanie nu a încetat niciodată. Mai mult, ea a continuat înregistrând în ultima perioadă un boost. Spre exemplu, în județul Constanța numai ieri s-au vaccinat 3.000 de persoane, bună parte dintre ele cu primele doze. Este de altfel singura cale spre normalitate, singura cale către o viață așa cum era înainte de pandemie, singura cale pentru a ne ține pe noi și pe cei dragi departe de spitale și de suferință. Este cu atât mai îngrijorător faptul că în spațiul public apar declarații referitoare la încetarea vaccinării. Din păcate aceste declarații se mențin în aceeași linie a incoerenței spuselor unor figuri publice. Tocmai acum, în aceste momente dificile, în care cu toții ar trebui să fim preocupați să ne ajutăm și să ne luminăm semenii, nu să-i îndrumăm pe calea întunericului și a suferinței”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Asta înseamnă să ai un stat eșuat, fără autoritate și fără autorități funcționale.

  Într-un stat normal, popa ăsta era demult acolo unde e locul celor ce atentează la siguranța națională; la pușcărie!

  • la puscarie i-as duce pe toti antivaccinistii care imprastie mizerii gen esteticiana lui Catarama sau nevasta lui Moisescu. Dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor ar trebui facute dar cine sa le faca?

 2. Lui snagoveanul asta,i-a făcut cineva vreun control psihiatric?
  Cum își permite un bugetar sa iasă cu asemenea aberații?
  Cine se crede individul asta? Chiar atât de prosti ne crede?
  Ce mesaj are individul asta pentru enoriașii care cred în vaccin și în autoritatea statului?
  Individul ăsta nu reprezintă toți enoriașii?
  Cat timp bor mai șantajează religios poporul român?
  Ăsta nu e conștient ca îndepărtează oamenii de biserica?

 3. Și totuși, vorbele popii sunt mult mai factual și științific corecte, în spiritul modern constituțional și fidele rațiunii decât habotnicia scientistă a prefectului. PNL e moaște umblătoare, mai face și săracul prefect o moliftă.

 4. Popa ăsta putea fi pus de mult la loc de odihnă, la Poarta Albă, unde nu e nici întristare, nici suspin, ci doar așteptare și ascultare. De pe vremea când au apărut prețurile cerute pentru parohii și mișmașurile cu fonduri europene pe terenuri pirloagă.

 5. Teodosie sa vb ptr el, sa înceteze cu mizeriile exprimate public,
  VACCINAREA OBLIGATORIE

 6. Poate să îmi spună cineva ce pietre are ninjălăul pe coiful aurit?🤭

 7. Unde scrie că cei vaccinați vor moșteni lumea păcătoșilor?!!!

  • Unii ziceau ca insecatele vor mosteni lumea. Se prea poate, inca nu stim daca sunt rapuse de covid 19.