G4Media.ro

Predoiu afirmă că măsurile luate pentru protecţia deţinuţilor şi angajaţilor din penitenciare…

Predoiu afirmă că măsurile luate pentru protecţia deţinuţilor şi angajaţilor din penitenciare în contextul pandemiei de COVID-19 au făcut ca, timp de aproape 9 luni, ANP să nu înregistreze infectări în rândul deţinuţilor

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că măsurile stabilite, la începutul pandemiei de COVID-19, pentru protejarea vieţii deţinuţilor şi a angajaţilor din sistemul penitenciar, au avut drept rezultat faptul că, timp de aproape 9 luni, ANP a înregistrat zero infectări în rândul deţinuţilor şi subliniază că acestea trebuie respectate cu stricteţe, în continuare. „Le-am solicitat directorilor din sistemul penitenciar să discute mai aplicat cu subordonaţii lor responsabilitatea propriei protecţii şi în afara programului de lucru, în viaţa socială desfăşurată în afara unităţilor de penitenciar, care trebuie să conştientizeze că au pe mână mii de vieţi şi să evite contaminarea din exterior a unităţilor”, spune Predoiu.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut, joi, o întâlnire de lucru în sistem de videoconferinţă cu directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi cu directorii de penitenciare din ţară, discuţii vizând, în principal, necesitatea implementării, în continuare, la nivelul penitenciarelor, a măsurilor stricte pentru combaterea eficientă a pandemiei de COVID-19.

„Ministrul Cătălin Predoiu a subliniat că măsurile gândite la începutul pandemiei de Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru protejarea vieţii deţinuţilor şi a angajaţilor din sistemul penitenciar, au avut drept rezultat faptul că, timp de aproape 9 luni, ANP a înregistrat zero infectări în rândul deţinuţilor. Acest lucru a fost remarcat şi de miniştrii de justiţie din alte ţări, care s-au informat cu privire la măsurile luate în sistemul penitenciar românesc pentru combaterea pandemiei şi protejarea deţinuţilor şi a personalului administraţiei, în spiritul schimbului de experienţă şi de bune practici, transmiţând, în acelaşi timp, felicitări poliţiştilor români de penitenciare”, au transmis reprezentanţii Ministerului Justiţiei, într-un comunicat de presă.

Predoiu a subliniat că ANP a înregistrat o performanţă prin faptul că timp de mai multe luni niciun deţinut nu s-a infectat, iar de aici se pot desprinde câteva concluzii: măsurile s-au luat timpuriu, MJ şi ANP anticipând cât de dificilă va fi situaţia, iar ANP şi unităţile din subordine au gândit o strategie corectă de prevenire a infectării cu SARS-COV-2. De asemenea, s-a aplicat cu stricteţe tot ceea ce s-a stabilit.

Potrivit sursei citate, în ultima lună, au apărut primele cazuri de infectări în rândul deţinuţilor, însă numărul se menţine la un nivel rezonabil.

Ministrul Cătălin Predoiu le-a transmis responsabililor din sistemul penitenciar că, în continuare, priorităţile sunt protejarea vieţii deţinuţilor şi a angajaţilor din sistem, precum şi păstrarea nivelului de disciplină şi de securitate.

„Cu toţii trebuie să fim conştienţi de faptul că avem obligaţii şi răspunderi suplimentare pe fondul pandemiei de COVID-19. Le-am solicitat directorilor din sistemul penitenciar să discute mai aplicat cu subordonaţii lor responsabilitatea propriei protecţii şi în afara programului de lucru, în viaţa socială desfăşurată în afara unităţilor de penitenciar, care trebuie să conştientizeze că au pe mână mii de vieţi şi să evite contaminarea din exterior a unităţilor. Comunicarea cu deţinuţii a nevoii de a respecta toate regulile de prevenţie şi disciplina de fier vor rămâne în continuare cheile menţinerii sub control a acestei situaţii speciale. Menţineţi, ca şi până acum, prioritatea protejării vieţii şi a sănătăţii deţinuţilor şi a angajaţilor administraţiei!”, a transmis ministrul Justiţiei.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Mincinosule, parca ne anuntai inca din mai ca sunt detinuti bolnavi de covid.

 2. Mamă, ce realizare! Dar ce zice despre clasările și achitările din ultimul an?

 3. Vai ce mărețe realizari!
  Prahova te va vota pana la ultimul cetățean!
  Parlamentul duce lipsa de valori!

 4. Minciuna! Omul este un mincinos ordinar!

 5. Saracul, vrea sa iasa din inactivitate. Oricum , credibilitatea acestui ministru este zero barat.
  Ba mai mult aduce mari deservicii PNL , prin diminuarea voturilor la apropiatele alegeri.

 6. Pai nu gestionează ei totul asa cum trebuie??????!!!!!!
  Nici nu credeam că poate fi altfel!!!!Au sute de cazuri confirmate……in conditiile in care nu s-a testat!!!!!Chiar si un deces!
  Traim intr-o Romanie noooorrrmala!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.