G4Media.ro

Poluare gravă a râului Ciorogârla, la câțiva km de București. Garda de…

Poluare gravă a râului Ciorogârla, la câțiva km de București. Garda de Mediu a amendat firma de gestionare a apei din Ilfov pentru deversarea dejecțiilor în râu în urma anchetei G4Media.ro

În urma neregulilor grave de mediu semnalate de G4Media.ro, poluarea cu dejecţii a râului Ciorogârla a fost stopată, iar SC Apă Canal Ilfov SA, care gestionează serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare din Județul Ilfov, prin asocierea a opt localităţi şi Consiliul Judeţean Ilfov în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Ilfov. a fost amendată cu 60.000 lei.

60.000 lei. Aceasta este amenda dată de Garda de Mediu Ilfov pentru că de ani buni a poluat în mod voit cu dejecţii râul care tranzita localitatea, potrivit unui comunicat al instituției. Totodată, conductele cu un diametru de 40 de cm prin care dejecţiile ajungeau în râul Ciorogârla au fost înfundate şi acoperite cu pământ. Asta pentru a preveni orice deversare accidentală.

Potrivit Gărzii de Mediu Ilfov, apa uzată provenea din reţeaua de canalizare deţinută de UAT Clinceni, care era operată de SC Apa Canal Ilfov SA în baza unui proces verbal.

Pe 2 decembrie, G4Media.ro atrăgea atenţia cum pe strada Ciurari din Clinceni, o stradă paralelă cu râul Ciorogârla, pe o distanţă de câteva sute de metri, tot timpul anului, aerul este irespirabil. În dreptul singurei punţi din zonă, puntea Ciurari, prin două ţevi cu un diametru de aproximativ 40 de cm, dejecţiile localităţii se scurgeau direct în râul Ciorogârla.

Localnicii spuneau atunci că debitul filmat de reporterii G4Media.ro la orele amiezii este unul mic. Seara şi dimineaţa, acesta este de câteva ori mai mare.

Comuna Clinceni este situată la circa 20 de km de București.

Foto: Țeavă prin care se vărsau în râul Ciorogârla dejecțiile din Clinceni (Sursa: G4Media.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. DNA, sa le dea sa bea.. celor de la Consiliul Judetean. Primaria nu stia nimic?
    Ce naiba… colegiul judetean avem? Sedintele lor sunt publice? Nu vot sa stie de probleme?
    Ideea e: exista o lista cu puncte si subpuncte cu ce se intampla in curtea fiecarei comune si cu atributiile si obligatiile fiecarui organ de a verifica si preveni? Activitatea de zi cu zi: raport pe calculator.
    Oare de ce platim salariile pentru angajatii institutiilor care stau. Cred ca le e usor sa o faca pe proștii.
    Capul prost primeste salariul facand decat ce spune șeful. Asta da slogan. Romania 101 de prosti la conducerea colegiilor judetene

  2. Chemați-o pe greta. Va face o plângere la onu, va urla la lideri, o sa facă o plimbare gratuită cu barca, o sa ia banii fraierilor iar apoi o sa își ia o vacanța mică. Între timp romanii fac ce știu mai bine, latrine in fundul curtii și se caca in drum. Și va dați pe net cu “democrația europeană” printre dinti

  3. Aceasta situatie este in majoritatea comunelor din Romania, comune care si-au facut statii de epurare, in special pe fonduri europene. Nu a interesat pe nimeni functionalitatea acestor statii de epurare, i-a interesat doar banii. Acum, din cauza costurilor mari de functionare (in special a statiilor de pompare)) se deverseaza materiile fecale in raurile sau paraurile aflate in vecinatate.
    De exemplu, comuna Turnu Rosu din jud Sibiu: de ani de zile se deverseaza ilegal in doua parauri, de unde totul ajunge in raul Olt. S-au facut sesizari multiple, dar practic cei de la Garda de Mediu Sibiu, dar si cei de la SGA Sibiu, refuza sa adopte masurile legale. De ce? Pentru ca in tot judetul Sibiu e la fel…

  4. Ne spuneți si articolul din lege? Sunt curios care e minimul contraventiei si daca poate achita in 48 ore jumatate din el.
    Cât plateste in final? 500 de lei?

  5. Ilfovul geme sub deseuri… Mare minune sa nu avem vreo epidemie, o otravire, ceva in curand. Acum vreun an au pus clor peste limite sa omoare bacteriile in apa de la robinet in Bucuresti, nimeni nu a luat nicio masura cu privire la poluarea masiva.