G4Media.ro

Polonia anunță că nu va adăposti ruşi care încearcă să fugă de…

Sursa foto: Pexels / Karolina Grabowska

Polonia anunță că nu va adăposti ruşi care încearcă să fugă de mobilizarea parţială din ţara lor

Polonia a precizat vineri că nu va adăposti ruşi care încearcă să fugă de mobilizarea parţială din ţara lor, după ce unii tineri ruşi s-au grăbit spre frontiere pentru a scăpa de măsura anunţată miercuri de preşedintele Vladimir Putin, transmite DPA.

”Nu vom permite unui grup de ruşi să intre în Polonia în mod generalizat, nici măcar acelora care susţin că ei fug de mobilizare”, a declarat viceministrul de interne polonez Maciej Wasik pentru postul public de radio.

Citând securitatea naţională a Poloniei, el a spus că nu va exista o deschidere a frontierei pentru a ajuta bărbaţii ruşi.

Doar în cazuri individuale, atunci când un cetăţean rus poate dovedi că este supus torturilor sau persecuţiilor din motive politice în Rusia, se vor putea aplica regulile privind azilul în Polonia şi persoana respectivă ar putea obţine protecţie, a adăugat Wasik.

O reuniune de urgenţă va avea loc luni la Bruxelles în scopul coordonării la nivelul Uniunii Europene a problemei cetăţenilor ruşi care încearcă să intre în state membre UE pentru a scăpa de ordinul de mobilizare parţială din ţara lor.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv nucleare, pentru a „se apăra”.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Dacă-i adăpostește, după câțiva ani vor face referendumuri pentru independentă 😂😂😂

 2. Adica mai pe sleau sa plateasca UE pt sederea lor ,a celor care in proportie de 99% sunt niste lasi care nu au curajul sa iasa in strada?! E drept,asa am fost si noi timp de 3 decenii.

 3. Miza este piata imobiliara. Va creste pretul chiriilor la un nivel exorbitant. La fel si pretul la locuinte in etapa a 2-a. Daca intra rusi masiv in tara ii vor scoate pe polonezi din case si se vor instala ei. Este un cosmar. Belgradul este invadat de cateva luni de rusi care ofeta preturi peste cerere si ofera bani pe 6 luni in avans la chirii.

 4. mai degraba decizia de a nu-i lasa pe rusi sa intre tine de securitate si de o potentiala infiltrare de „baieti specializati”in sabotaje sau actiuni subversive.Lovesti in 2-3-4 locuri simultan,in tarile de granita NATO(Polonia,Finlanda si balticii)cu infiltratii astia care pot fi agenti GRU si SpecOps, concomitent cu o ofensiva generala in Ucraina.Nu trebuie sa-ti fie mila de rusi si sa bagi in casa echipe de asasini.Daca au probleme cu Putin sa mearga la magazin sa-si cumpere echipament si arme si sa-l dea jos.Ca asa se lauda Putin cand a invadat Crimeea,omuletii verzi si-au cumparat arme si haine la cooperativa din sat.

 5. Nici o tara nu ar trebui sa ii primeasca. Sa stea la ei in tara si sa lupte cu dictatorul , nu sa FUGA . Niste lasi.

 6. Ai auzit Finlanda ??? Ca tot ai bagat recent în casa niste mii de orci ..acu sa te speli cu ei pe cap.

 7. Câtă răutate in comentariile voastre și lipsa de empatie. In 2015 Germania a primit Intr o lună peste un milion de refugiați total străini de cultura europeană și acum sânt deschiși să primească pe toți rușii care se refugiază din cauza războiului. Anul acesta au primit foarte multi ucrainieni.Realizati cat de rai santeti? Noi oamenii trebuie sa fim solitari,sa ne ajutam între noi,oamenii de rand

  • Ai ratat traducerea, nu „solitari”, ci „solidari” probabil că ai vrut sa scrii.
   Nu-i bai,așa-i cu traducerea via Google.

 8. …cu o observație: rușii nu sunt oameni! Îi putem exclude din specia umană fara niciun regret