G4Media.ro

Polițist din Covasna, condamnat cu suspendare pentru mită și favoruri sexuale cerute…

Polițist din Covasna, condamnat cu suspendare pentru mită și favoruri sexuale cerute unei femei care nu a luat permisul auto

Un poliţist s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare pentru că a uzat de calitatea de examinator şi a obţinut favoruri sexuale de la o candidată care nu luase permisul, transmite Adevărul.ro

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Braşov s-au pronunţat definitiv miercuri, 4 noiembrie, în dosarul „Sex şi mită la Permise Auto“.

Prima instanţă, Tribunalul Covasna, a aplicat pedepse cu suspendare, însă sentinţa a fost atacată atât de procurorii anticorupţie, cât şi de unul din poliţiştii inculpaţi. Curtea a majorat pedeapsa omului legii apelant şi a menţinut suspendarea.

Astfel, Costel Adrian Anton, agent principal în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, poliţist în Neamţ, dar delegat în Covasna, a fost inculpat pentru luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Pentru primele două acuze a fost condamnat la 2 ani, 9 luni şi 10 zile de închisoare, dispunându-se suspendarea sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani. Instanţa de apel i-a majorat pedeapsa la 3 ani de detenţie, în aceleaşi condiţii. Judecătorii i-au interzis mai multe drepturi între care cel de a exercita atribuţii pe linia examinării candidaţilor pentru susţinerea examenului de obţinere a permisului de conducere sau a unor categorii ale acestuia. Inculpatul a fost obligat să presteze şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Pentru cea de-a treia acuzaţie a fost achitat. Judecătorii i-au confiscat 4.235 lei şi 1.100 de euro. Ilie Cristian Filip, la data faptelor comisar de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Neamţ, detaşat şi el la Covasna, a fost inculpat pentru luare de mită şi a primit 2 ani de închisoare, cu suspendare, plus 60 de zile de muncă voluntară.

De la ofiţer s-a hotărât confiscarea a 3.135 de lei şi 500 de euro. Doi instructori auto din Sfântu Gheorghe, Gabor Koter şi Lazlo Elemer Gal, au pedepse mai mici, tot cu suspendare, la fel ca şase mituitori. Instanţa a mai dispus anularea unui număr de 14 permise de conducere obţinute în mod fraudulos.

A cedat avansurilor, dar tot nu are permis În cazul poliţistului Adrian Anton, ancheta a scos la iveală că una dintre candidate a acceptat să întreţină cu el relaţii sexuale, pentru ca acesta să-i completeze chestionarul. DNA Braşov nu a precizat câte favoruri sexuale au fost necesare pentru un chestionar completat corect. Cert este că şi în cazul ei instanţa a decis anularea permisului auto.

„În perioada 7 martie 2016 – 20 aprilie 2016, inculpatul C.A.A, în aceeaşi calitate de examinator, a obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea“, conform DNA.

Tânăra s-ar fi întâlnit cu agentul Anton într-o benzinărie, acolo unde a dus-o instructorul auto, lăsând-o în maşină în timp ce el a intrat să bea o cafea. Între timp a sosit poliţistul, care i-ar fi cerut „un pupic“, dar aspiranta la şoferie, care nu ştia cu cine are de-a face, a refuzat. L-a reîntâlnit mai apoi la examen, unul pe care l-a picat, examinatorul spunându-i că dacă i-ar fi dat „un pupic“ când a cerut, rezultatul ar fi fost altul.

La următorul examen, poliţistul i-a şoptit răspunsuri corecte, atâtea cât să promoveze cu 22 de puncte. Asta după ce tânăra acceptase avansurile agentului. DNA Braşov mai arăta că „foloase necuvenite“ însemnau şi mese la restaurant pe care viitorii conducători auto le asigurau examinatorilor, pentru a şti sigur că vor obţine documentul. Cei doi oameni ai legii au primit mita personal de la cei care dorea permis, sau prin intermediul unui instructor auto.

Citește integral pe Adevărul.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. 26 de favoruri dar a uitat câteva. Plus că la practică e mai greu, să virezi stânga, să virezi dreapta…

 2. Justiție până la capăt, dați permisul fetei….

 3. Foarte isteti magistratii patriei, organ condamnat cu suspendare pentru coruptie si santaj.

 4. Din ciclul „si f..t..t si cu banii luati”… Asta ca sa nu mai auzim prea multe virtuoase pe aici. Pe cand cu homosexualii?

 5. la noi in harghita in 2018 costa 300 de lei nu merre aici cu pupicul.

 6. Dacă ești poolițist primești cu suspendare de la frații tăi. Dacă mai bagă un recurs o să-l scoată nevinovat total! O să-i plătim și despăgubiri. Din pedeapsa cu suspendare rezultă următoarea concluzie: magistrații nu cred că un polițist care primește mită, face abuz în serviciu și șantajează femei pentru că sunt impotenți și nu reușesc fără șantaj – nu reprezintă un pericol social deosebit. În România nici criminalii în serie nu reprezintă un pericol social deosebit. A fost unul eliberat și primul lucru a incendiat o fată.

  Interesant la acest caz este complicitatea șefilor din poliție, care ca și în cazul polițistului pedofil știau foarte bine ce subaltern au.

  Din interceptările de la dosar reiese că Adrian Anton era „urechit“ la telefon de colegul superior în grad, comisarul sfătuindu-l să nu se „atingă“ de femeile măritate: „Să nu fii sălbatic, cum eşti tu de obicei!… Ai văzut tu ieri, ţi-a plăcut şi nu ştiu ce şi… hai să-i fac un bine. (…) Am întrebat ca să nu dăm… cu alţii probleme şi… să vină vreun cuţit în tine sau vreo alică de puşcă!”

  https://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/sex-spaga-permise-auto-sentinte-definitive-sa-nu-salbatic-obicei-1_5fa4322d5163ec42718d7f84/index.html

  ÎNTREBĂRI ÎNTREBĂTOARE:

  S-A REÎNTORS ÎN POLIȚIE?
  MAI EXAMINEAZĂ FEMEI?
  MAI PRIMEȘTE PENSIE SPECIALĂ?
  RUDELE LUI ÎN CE DEPARTAMENT DIN POLIȚIE LUCREAZĂ? SAU SUNT MAGISTRAȚI?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.