G4Media.ro

Politico îl numește pe Zelenski cel mai influent “visător” al Europei

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Politico îl numește pe Zelenski cel mai influent “visător” al Europei

Ziarul american Politico l-a ales pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, drept cea mai influentă persoană din Europa la categoria Visători (“Dreamers”), scrie cotidianul ucrainean Pravda.

Politico a relatat că, în acest an, Zelenski „a reușit să ducă la bun sfârșit lucruri care până de curând erau de neconceput, mutând Ucraina în fruntea listei pentru aderarea la UE – și mai aproape decât oricine ar fi crezut posibil de alianța militară NATO”.

Dar 2024 se anunță a fi dificil, deoarece „lumea este distrasă de noul război vechi din Orientul Mijlociu; ucrainenii sunt epuizați de doi ani de bătălii și se luptă să recupereze teritoriul în fața tocătorului de carne brutal al Rusiei”, potrivit sursei citate.

Articolul menționează, de asemenea, perspectiva unor alegeri în Ucraina în 2024, precizând că Zelenski ar trebui să modifice Constituția țării pentru a putea organiza un scrutin. Politico susține că această posibilitate ridică „întrebări majore cu privire la legitimitatea democratică”.

La capitolul “Cea mai puternică personalitate”, Politico l-a desemnat pe Donald Tuse, luând în calcul “bătăliile existențiale purtate atât la propriu, cât și la figurat, în Europa și nu numai”.  “În calitate de presupus viitor prim-ministru al Poloniei, Donald Tusk luptă pentru sufletul națiunii sale, făcând presiuni pentru a o face să avanseze, în timp ce se confruntă cu un adversar care dorește să o tragă înapoi. Și, în procesul de remodelare a țării sale, el schimbă și peisajul puterii în Europa”, argumentează Politico.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu e rau sa visezi!