G4Media.ro

Politicienii germani denunță violențele crescânde împotriva creștinilor după atentatele din Sri Lanka…

Politicienii germani denunță violențele crescânde împotriva creștinilor după atentatele din Sri Lanka soldate cu peste 300 de morți

Politicienii germani deplâng sporirea persecutării creștinilor la nivel mondial. Luările lor de poziție intervin după atentatele cu bombă asupra bisericilor și hotelurilor din Sri Lanka din duminica Paștelui catolic, transmite Deutsche Welle.

Parlamentarii germani au făcut apel marți pentru o protecție mai bună a minorităților creștine din lumea întreagă. Reacția lor survine atentatelor teroriste comise duminică împotriva bisericilor și hotelurilor din Sri Lanka, soldate cu peste 300 de morți.

Creștin-democrații, liber-democrații și ecologiștii din Bundestag au exprimat la unison îngrijorări cu privire la violențele sporite împotriva creștinilor.

„Persecutarea crescândă a creștinilor”

Însărcinatul guvernului federal pentru libertatea religioasă, Markus Grübel (CDU), a declarat pentru cotidianul Die Welt că atacurile din Sri Lanka au fost parte a unui aparent fenomen global.

„Creștinii sunt peste tot în lume ținte ale musulmanilor radicali,” a spus Grübel, un fenomen în opinia sa „de neînțeles,” având în vedere „relația apropiată a creștinismului cu islamul.”

Fostul lider al grupului parlamentar creștin-democrat din Bundestag Volker Kauder a deplâns în termeni similari într-un interviu pentru cotidianul de mare tiraj Bild ceea ce a numit „persecutarea sporită a creștinilor în întreaga regiune asiatică”. Kauder nu crede că atacurile din Sri Lanka reprezintă un caz izolat: „mișcări naționaliste budiste, hinduse și musulmane devin tot mai militante în această țară.”

Europa trebuie „să ia poziție”

Viceliderul grupului liberal în Bundestag, Michael Theurer, a declarat pentru Die Welt că peste 100 de milioane de creștini trăiesc în țări „unde dreptul uman fundamental al libertății religioase nu este respectat.” În locuri precum „China, Coreea de Nord, Pakistan sau anumite regiuni din Nigeria”, creștinii reprezintă cea mai mare minoritate persecutată, a afirmat Theurer.

Sven Giegold, eurodeputat ecologist german, crede de asemenea că libertatea religioasă a creștinilor este amenințată la nivel mondial. „Europa trebuie să ia în mod clar poziție în fața lumii întregi pentru dreptul la libertate religioasă”, a declarat Gievold.


Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. mare mirare ca nemtalaii avura curajul sa scrie cuvantul „CRESTINI”

  obama si clintoana nu au avut acest curaj, au scris „EASTER WORSHIPPERS”

  Obama, Clinton tip anti-Christian ‘Easter worshippers’ hats

  Barack Obama and Hillary Clinton avoided using the word “Christians” while commenting on Twitter about the horrific attacks on — yes, let’s call it what it is, please — Christians on Easter Sunday in Sri Lanka that left hundreds dead and injured.

  Instead, the ex-prez and former secretary of state called the victims “Easter worshippers.”

  That’s not just strange and unnatural. It’s a political calculation.

  Here’s what Obama tweeted: “The attacks on tourists and Easter worshippers in Sri Lanka are an attack on humanity. On a day devoted to love, redemption, and renewal, we pray for the victims and stand with the people of Sri Lanka.”

  And Clinton wrote this: “On this holy weekend for many faiths, we must stand united against hatred and violence. I’m praying for everyone affected by today’s horrific attacks on Easter worshippers and travelers in Sri Lanka.”

  My gosh, people. It was an attack on Christians. It was an attack on Christianity.

  https://www.washingtontimes.com/news/2019/apr/22/barack-obama-hillary-clinton-tip-anti-christian-ea/

  • „mare mirare” că a avut „acest curaj” si nu acela trolul incult și agramat X-link si s-a întors de ” pe apa sâmbetei” unde a fost să caute „găina cu pui vii”. Si-a fătat și el, vie, „mimica feței” de năpârcă direct din cloaca Mafiei PSD-ALDE. „My gosh” . Sau „my ass”. Sau aia era cu islamul. Sau cu islamismul? Le-a zăpăcit de tot postacul analfabet X-LINK, că nici el nu le mai știe.