G4Media.ro

Politicianul de extremă dreapta, Éric Zemmour, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidenţiale…

Sursa foto: Twitter / Eric Zemmour

Politicianul de extremă dreapta, Éric Zemmour, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidenţiale franceze din 2022: „Nu mai este vremea reformării Franţei, ci a salvării”

Politicianul de extremă dreapta, Éric Zemmour, şi-a anunţat marţi candidatura în alegerile prezidenţiale franceze din 2022, relatează Le Figaro, citată de News.ro.

„Dragii mei compatrioţi (…), la fel ca voi, şi eu am decis să iau destinul nostru în mână (…). Nu mai este vremea reformării Franţei, ci a salvării. Am hotărât să candidez în alegerile prezidenţiale (…). Trăiască Republica şi mai ales trăiască Franţa!”, afirmă Zemmour, într-un videoclip publicat marţi pe reţele de socializare.

El îl imită pe generalul de Gaulle la apelul de la 18 iunie. Aşezat la un birou, într-o bibliotecă, în faţa unui impozant mocrofon de radio, pe fondul muzical al adagioului Simfoniei a VII-a a lui Beethoven, o declaraţie într-un format fără precedent în Republica a V-a.

În doar două luni, Éric Zemmour a exploatat turneul de promovare a ultimei sale cărţi – „La France n’a pas dit son dernier mot”, Editura  Rubembré -, din care a făcut rampa de lansare a candidaturii sale.

Creditat cu abia 5% din intenţiile de vot în vară, acest sexagenar radical a înregistrat o ascensiune fulgerătoare în sondaje, la 18%.

El se clasează cu regularitate înaintea lui Marine Le Pen (RN, extremă dreapta) şi speră să se califice în turul doi, cu Emmanuel Macron.

Această dinamică impresionantă a părut să se oprească în ultimele zile, în urma unei succesiuni de polemici.

De la declaraţii repetate despre mareşalul Pétain, care ar fi „salvat evrei francezi” în al Doilea Război Mondial şi până la acuzaţii vizându-l pe François Hollande, la 13 noiembrie, în faţa sălii de concerte Bataclan, Éric Zemmour a intrat într-o pasă proastă din care întâmpină dificultăţi să iasă.

Într-un punct culminant, el i-a arătat degetul mijlociu unei activiste „antifa”, sâmbătă, în urma unei vizite haotice, în weekend, la Marsilia.

Candidatul naționalist la preşedinţie Zemmour mizează pe primul său miting de campanie, prevăzut la 5 decembrie, la Zénith, la Paris, pentru a inversa această tendinţă.

Un fost jurnalist din presa scrisă şi eseist, el a fost cronicar, editorialist şi polemist la radio şi televiziune, după care s-a impus ca scriitor de succes şi un actor al dezbaterii publice. El s-a lăsat convins de prieteni de-ai săi, care-l încurajau de mai mult timp, să intre în politică.

Sursa foto: Twitter / Eric Zemmour

Citiți și

Marine Le Pen spune că nu e îngrijorată de ascensiunea lui Eric Zemmour în sondaje. Dar cine va fi candidatul dreptei radicale la alegerile prezidențiale din Franța din 2022?

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Franta e mafiota si corupta pana-n oasele urmasilor lui Napoleon.

  2. Și n are dreptate?

  3. Clovnul Zemmour vrea să se dea “Trump”. Și o mașină de spălat ar câștiga dacă ajunge în turul doi cu Macron – asta e toată cheia alegerilor de la anul, cine ajunge în turul doi și nu e Macron, câștigă, deci, în mod normal ar fi fost Marine, da’ acum… interese uriașe să se scape UE de fronturi naționale, apelând la clovni lipsiți de caracter.

  4. Vrajeala,Zemmour e pe mana cu Macrou,Rostschild stie de ce 😜…. In turul doi sa castige Macroul.