G4Media.ro

Poliția și DGASPC, reacții după acuzațiile că două minore ar fi fost…

Poliția și DGASPC, reacții după acuzațiile că două minore ar fi fost abuzate de un asistent maternal/ Un dosar penal pentru viol și corupere sexuală a minorilor este în lucru la Secția 26 încă din iulie 2021

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 (DGASPC Sector 4) și Poliția Sectorului 4 au reacționat, marți, în urma acuzațiilor conform cărora două minore ar fi fost abuzate de un asistent maternal.

Protecția Copilului a transmis că a luat măsura preluării minorelor din familia asistentului, iar fetele au fost plasate într-unul din centrele din subordinea Direcției, în timp ce persoana suspectată că ar fi comis abuzul a fost suspendat până la finalizarea cercetărilor:

  • ”La data de 14.07.2021 am luat la cunoștință despre un posibil abuz comis de un asistent maternal asupra a două minore aflate în plasament la familia acestuia. D.G.A.S.P.C. Sector 4 a luat imediat măsura preluării minorelor de la familia asistentului maternal și a instituit măsura de protecție în regim de urgență la unul din centrele aflate în subordinea Direcției. Acestea se află în buna îngrijire a colegilor noștri de la D.G.A.S.P.C. Sector 4. Totodată, au fost sesizate organele de poliție si a fost informată ANDPDCA – Autoritatea Națională competentă în domeniul protecției copilului. Persoana suspectată a fost imediat suspendată din funcție până finalizarea cercetărilor. În prezent, se efectuează cercetări de către organele abilitate cu privire la suspiciunea de abuz asupra minorelor”, a transmis DGASPC Sector 4.

Poliția a transmis, de asemenea, că speța se află în instrumentarea Secției 26, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, și a fost deschisă încă din iulie 2021, la sesizarea reprezentantului unui centru de primire în regim de urgență. Polițiștii susțin că au desfășurat mai multe activități în speță, au ridicat probe și mijloace de probă și au dispus expertize:

  • ”Cu privire la o situație în care sunt implicate minore instituționalizate, facem următoarele precizări. Cauza se află în instrumentarea Secției 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Cercetările au fost declanșate în luna iulie 2021, când subunitatea de poliție a fost sesizată de către un reprezentant al unui centru de primire în regim de urgență, cu privire la faptul că două minore, ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale, fiind indicat ca posibil agresor asistentul maternal la care se aflau in plasament. Din datele și probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi fost săvârșite până în luna iulie 2021, când cele două minore au fost internate într-un centru de pe raza sectorului 4. În cauză au fost efectuate mai multe activități procesual penale, au fost ridicate probe și mijloace de probă și dispuse expertize. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor”.

Context

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, semnalează, luni, cazul a trei fete care ar fi fost agresate sexual de către un asistent maternal, în Sectorul 4 din Bucureşti. Bălan cere intervenţia ministrului Gabriela Firea, dar şi a primarului Daniel Băluţă şi a conducerii DGASPC Sector 4. Bălan consideră că meseria de asistent maternal, ”o ruşine naţională”, ar trebui să fie desfiinţată treptat.

  • ”Trei fete abuzate sexual de asistentul maternal la DGASPC Sector 4. Am intrat în posesia unei scrisori de disperare, frica de a nu se muşamaliza această nenorocire ce s-a abătut asupra fetelor abuzate sexual de către asistentul maternal profesionist. Vă puteţi imagina ce traume au fost declanşate în sufletul acestor fete? Au acces aceste fete la servicii de terapie?”, a scris, luni seară, pe Facebook, Vişinel Bălan.

Sursa foto: Pexels/ Karolina

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Ia să-i văd pe hauriștii tradiționali ce părere au!

    • Ce sa zica? Ca fetele au cerut – o, s-au imbracat ale dreacu cu bluze stramte si blugi pe fund, si asistentul maternal si-a pierdut mintile pur si simplu. Asa ca AUR probabil va dori ca fetele tinere din România sa iasa imbracate in saci, nu care cumva sa vada bărbatul o urma de fund, ca o ia razna. De fapt, AUR o sa zica probabil ca fetele minore sa înceapă sa produca plozi pentru ca asa e creștinește.

  2. Lucreaza sectia 26 de rupe, important e sa intre salariu si sa nu mai prinda ture de sarbatori

  3. Intotdeauna politia anunta dosare cu șină, si mai intotdeauna justitia le desfiinteaza incet-incet, in funcție de importanța celui inculpat.

  4. Din iulie pana acum au trecut șase luni….. cam cât le ia la milițieni să scrie o declarație???? Dacă sunt toți analfabeți să îl pună la scris pe Bode…. poate se pricepe cât de cât!!!

  5. Un copil fara parinti e la mana oricarui raufacator, n-are cine sa-l apere. E greu sa fii al nimanui intr-o lume plina de psihopati si profitori. Prea putini oameni cu suflet.