G4Media.ro

Poliția Metropolitană a Londrei cere să fie investigată cu privire la modul…

foto: Poliția Metropolitană a Londrei

Poliția Metropolitană a Londrei cere să fie investigată cu privire la modul în care a acționat în cazul unei petreceri de Crăciun, anul trecut la reședința prim ministrului Boris Johnson, în timpul restricțiilor Covid

Met Police s-a adresat unui organ de control al poliției în urma unei plângeri care a fost înaintată Biroului Independent pentru Conduita Poliției.

Luna trecută, ziarul Mirror a relatat că în Downing Street a avut loc o petrecere de Crăciun pe 18 decembrie anul trecut, când Londra era supusă restricțiilor stricte legate de Coronavirus.

O sursă a declarat pentru BBC că la petrecere a fost servită mâncare și băutură și că reuniunea a avut loc după miezul nopții.

Prim-ministrul Boris Johnson a ordonat o anchetă cu privire la acuzațiile despre aceasta și alte adunări, anchetă condusă de înalt funcționar public, Sue Gray.

Met Police a declarat că nu începe o investigație asupra acuzațiilor, „pe baza absenței probelor și în conformitate cu politica noastră de a nu investiga încălcările retroactive ale unor astfel de reglementări”.

Declarația a adăugat că Met Police a vorbit cu guvernul despre propria sa anchetă și că „dacă se găsește vreo dovadă în urma acelei investigații, aceasta va fi transmisă Met Police pentru o examinare ulterioară”.

Dar baroneasa Jones de la Partidul Verzilor a spus că poliția care era postată în față la nr. 10, Downing Street, controla „întreg accesul către și dinspre Downing Street”.

„Mai clar, dacă a avut loc o adunare ilegală la nr. 10 Downing Street, atunci poliția trebuie să fi știut și foarte probabil să fi jucat un rol activ în organizarea sau facilitarea adunării ilegale”, a adăugat ea. „Cred că există un caz pentru care să răspundă, pentru că poliția a ajutat și a favorizat o infracțiune sau nu a aplicat în mod deliberat legea în favoarea politicienilor din guvern și a personalului acestora”.

Baroneasa Jones a mai susținut că decizia comandantului Met Police, Cressida Dick, de a nu investiga plângerea a reprezentat „o potențială mușamalizare”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Așa ceva în România!!!!!!!!
    Nu știa ministrul de interne cum să se facă preș cât mai repede în fața premierului. Iar șeful poliției risca pensia specială. Poporul român nu risca nimic. Rămânea cu aceleași probleme.