G4Media.ro

Poliția din Italia a destructurat o rețea care vindea certificate europene de…

sursa foto: site Parlamentul European

Poliția din Italia a destructurat o rețea care vindea certificate europene de vaccinare şi fiole de vaccin false, prin operațiuni cu criptomonede

Poliţia italiană a dezmembrat o reţea care vindea certificate europene de vaccinare şi fiole de vaccin false prin intermediul dark net-ului, unde se puteau efectua operaţiuni de vânzare-cumpărare cu plata în criptomonede şi la care se înscriseseră mii de utilizatori, transmit sâmbătă EFE şi dpa.

Agenţi ai Poliţiei financiare şi din departamentul antifraudă şi de luptă împotriva criminalităţii cibernetice din cadrul Procuraturii din Milano (nord) au localizat şi confiscat 10 conturi şi canale de Telegram de unde utilizatorii erau redirecţionaţi către conturi anonime de pe dark net de unde era posibil să obţină certificate şi vaccinuri false, a informat presa locală, citată de EFE.

„Noua activitate de delincvenţă s-a axat în principal pe vânzarea de certificate europene de vaccinare cu date de identificare false ale vaccinurilor, cu codul QR aferent, creat special, şi numărul care identifică lotul de origine al primei şi celei de-a doua doze de vaccin”, a informat poliţia.

Delincvenţii cibernetici dădeau asigurări că certificatele false puteau fi folosite şi de persoane care trăiesc în ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană, precum SUA, Regatul Unit şi Elveţia.

„În pofida preţurilor exorbitante şi a riscurilor uriaşe pentru sănătate”, mii de persoane s-au înregistrat pe canale ilegale în căutare de vaccinuri şi certificate, atraşi de oportunitatea de a cumpăra pachete „all inclusive”, al căror preţ oscila între 110 şi 130 de euro, cu garanţia anonimatului şi trasabilitatea trimiterii, a menţionat poliţia.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: site Parlamentul European

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Prohibitia a dus la explozia vânzărilor ilegale de alcool, pandemia duce la aparitia infracțiunilor cu certificate de vaccinare, rezultate negative la teste pcr, etc.
    Economia a beneficiat de pe urma alcoolului cand s-a terminat prohibitia si a fost declarata legala vanzarea de alcool. La fel si acum, economia va reveni la normal cand o sa fie eliminate toate restricțiile de călătorie.
    Pana atunci însă, va suferi întregul glob – direct sau indirect, mai devreme sau mai târziu toti vom fi afectati economic.