G4Media.ro

Platforma Zoom concediază 15% din angajați / Salariul directorului general, redus cu…

sursa foto: Pexels

Platforma Zoom concediază 15% din angajați / Salariul directorului general, redus cu 98%

„Incertitudinea economică globală” și tranziția post-Covid: platforma de video online Zoom, emblema teleworkingului în timpul pandemiei, a anunțat marți un plan de disponibilizare care prevede concedierea a 15% din forța sa de muncă, adică aproximativ 1.300 de persoane, potrivit boursorama.com.

Zoom a crescut exploziv în primăvara anului 2020, impulsionată de întâlnirile virtuale – serviciu sau familie. Cifra sa de afaceri s-a cvadruplat în acel an, iar start-up-ul din San Jose (California) a devenit un brand global. În doi ani, Zoom și-a triplat forța de muncă „pentru a ține pasul cu cererea”, a declarat Eric Yuan, directorul general al grupului, într-un mesaj postat pe site-ul său.

Dar, în acest fel, a spus el, compania nu și-a „luat suficient timp” pentru a-și analiza nevoile și „a se asigura că creșterea sa este sustenabilă”.

„Incertitudinea economică globală și efectul acesteia asupra clienților noștri” a determinat Zoom să se „recalibreze astfel încât să putem face față mediului economic actual”, a declarat directorul executiv. Întoarcerea angajaților cu normă întreagă și cu jumătate de normă la birou și anularea carantinelor încetiniseră deja semnificativ creșterea Zoom.

CEO, salariu redus cu 98%

„Trebuie să fiu tras la răspundere pentru aceste greșeli”, a declarat directorul general și fondator al companiei, care își va reduce salariul cu 98% și va renunța la bonus. În plus, directorii executivi ai Zoom își vor vedea salariile reduse cu 20% pentru anul financiar curent și vor fi privați și ei de bonusuri.

Platforma video țintește venituri cuprinse între 4,37 și 4,38 miliarde de dolari pentru întregul său exercițiu financiar 2023, care se încheie la sfârșitul lunii ianuarie, ceea ce ar reprezenta o creștere între 6,5% și 6,8%, față de 54% în anul precedent.

Zoom se alătură unei liste lungi de giganți din domeniul tehnologiei care au recurs la concedieri în ultimele luni pentru a ține cont de deteriorarea climatului economic, legată de ciclul de înăsprire a politicii economice a băncii centrale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ce ti-e si cu ITistii astia… vor numai crestere; ce le-o fi asa greu sa inteleaga ca e mai importanta sustenabilitatea, constanta unui biznis decat cresterea, nu stiu… Si e valabil pentru toti marii corporatisti care vor numai si numai crestere; pentru ei daca nu e crestere sau cresterea e mai mica anul asta decat anul trecut, inseamna automat ca e rau….

    • Nu iti face griji pentru aitisti ca isi gasesc de munca tot pe salariu triplu decat al tau.
      Linkedin-ul meu zbarnaie de oferte…

  2. IT-istii pe bune sunt putini si se cauta. Cei concediati sunt de fapt IT-isti wannabe, multi entry level.