G4Media.ro

Platforma ”Donează pentru linia întâi” a echipat Centrul Național de Coordonare și…

Platforma ”Donează pentru linia întâi” a echipat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției cu aparatură performantă de peste 500.000 de lei

Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a fost dotat cu echipamente necesare personalului responsabil de gestionarea situațiilor de urgență, prin donații realizate prin platforma ”Donează pentru linia întâi”, inițiată de eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Bitdefender, arată un comunicat al DSU, remis G4Media.ro.
Centrul a fost dotat cu PC-uri, video proiectoare, laptopuri, imprimante, monitoare, instalație de sonorizare, televizoare, echipamente periferice, disponibile pentru întreg personalul implicat în gestionarea și coordonarea situațiilor de criză, precum criza medicală generată de COVID-19. Valoarea aparaturii depășește 500.000 de lei.
„Această situație epidemiologică ne-a supus mai multor teste pe care am reușit să le gestionăm cu bine până în acest punct. Am beneficiat de mult sprijin din partea mai multor companii și asociații, care depun eforturi pentru a ne ajuta să avem acces la toate resursele de care avem nevoie în aceste momente. Echipamentele noi sunt deja în funcțiune și le mulțumim în mod special celor peste 60.000 de oameni și celor peste 4.000 de companii care au donat pe platforma Donează pentru linia întâi, inițiată eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Bitdefender. Mulțumită noilor dotări vom reuși să lucrăm mai eficient astfel încât să salvăm cât mai multe vieți”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.
Centrul e situat la Tâncăbești, la 40 de km de Capitală și asigură, pe lângă spațiile necesare desfășurării activităților personalului, camparea tehnicii de intervenție și a echipajelor operative. Centrul se află în aproprierea aeroportului Otopeni astfel încât să poată asigura preluarea ajutoarelor umanitare internaționale, odată cu activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.
”Donează pentru linia întâi” este un proiect inițiat de Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, prin care s-au strâns până acum donații de peste 11,8 milioane de lei de la companii și persoane fizice. Donațiile au fost investite, conform necesarului întocmit de DSU, în:
• peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari
• 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție, au fost donate medicilor din spitale.
• două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 care au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București.
Sursa foto: DSU
NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Unii doneza si „patriotii” dau tunuri.

 2. Arafatule, NU iti e rusine, a trebuit sa vina Pandemia ca sa DOTATI acest Centru aflat in Autoritatea DSU, de ANI de zile, condusa de marele Raed Arafat?!
  Niciodata, NU ai spus un cuvintel ca Centrul asta NU e Dotat, te linguseai pe langa Dragnea si Veorica in loc sa CERI Dotarea acestui Centru(de care mi-aminesc bine ca Presa a scris de cateva ori!) si a TUTUROR Spitalelor, conform Legislatiei pentru Situatii de urgenta FACUTA de tine, DEGEABA, DUPA ce in Ianuarie 2014 Ponta a infiintat DSU in fruntea caruia te-a numit, DUPA tragedia din Apuseni, te-a numit degeaba, NU ai FACUT NIMIC, Arafatule!

  Surpriza, Centrul asta e pornit din 2008, uite ce spune Site-ul oficial al MAI:
  „Vizita ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.
  15 februarie 2012.
  Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a vizitat astăzi, 15 februarie a.c., Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), situat în localitatea Ciolpani, judeţul Ilfov, unde a analizat stadiul proiectului împreună cu factorii de decizie din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.Ministrul Gabriel Berca a subliniat faptul că acest Centru TREBUIE să devină funcţional, pentru a Creşte Capacitatea de REACTIE în faţa Factorilor de RISC generaţi de fenomenele meteorologice periculoase.(la Pandemie nu se gandea nimeni in 2012)
  Ministrul şi-a exprimat încrederea că, odată cu operaţionalizarea acestui Centru integrat de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă, autorităţile vor asigura o eficienţă sporită acţiunilor de gestionare a situaţiilor de urgenţă apărute la nivel naţional şi, implicit, o intervenţie rapidă în scopul acordării de sprijin oamenilor şi salvării de vieţi. Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au RECONFIRMAT faptul că Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei va deveni operaţional din LUNA IUNIE a acestui an. Ministrul Gabriel Berca şi-a asumat ca obiectiv prioritar îmbunătăţirea acţiunilor şi serviciilor oferite comunităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă.
  INFORMATII DE BACKGROUND : Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (C.N.C.C.I.) se activează pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă de AMPLOARE şi Complexitate ridicată, potrivit procedurilor în vigoare şi Asigură coordonarea la nivel strategic şi operativ. Construcţia şi DOTARILE Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor au costat aproximativ 1,5 milioane euro, sumă ALOCATA din fonduri de la Bugetul de stat. Sediul a fost INAUGURAT în data de 11 noiembrie 2008. În prezent, Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei NU este funcţional, dat fiind faptul că se derulează faza de distribuire şi montare a echipamentelor în cele 40 de locaţii şi de testare a sistemului informaţional.”
  https://www.mai.gov.ro/vizita-ministrului-administratiei-si-internelor-gabriel-berca-la-centrul-national-de-conducere-si-coordonare-a-interventiei/

  Ce „echipamente” or fi montat e greu de inteles!
  In loc de Iunie 2012 cum au „RECONFIRMAT Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă” la vizita din Februarie 2012 a lui Gabriel Berca, abia ACUM in 2020 Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a fost DOTAT din DONATII!
  Arafatule, ce-ai FACUT, pentru ce ai luat salariile uriase Luna de Luna?!
  pentru povesti de seara la Mihai Gadea la Antena 3!!

  G4media, va rog sa dati postarea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.