G4Media.ro

Platformă dedicată copiilor ucraineni bolnavi de cancer, dezvoltată de Asociația Dăruiește Aripi…

Platformă dedicată copiilor ucraineni bolnavi de cancer, dezvoltată de Asociația Dăruiește Aripi în parteneriat cu Code for Romania și Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică

Asociația Dăruiește Aripi, în colaborare cu Code for Romania și Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP), a dezvoltat o platformă dedicată copiilor ucraineni cu afecțiuni onco-hematologice: www.ukrainechildcancerhelp.ro (UCCH), se arată într-un comunicat de pres transmis marți.

„Prin intermediul acestei platforme, care poate fi accesată gratuit, acești pacienți pot fi direcționați către centrele medicale de specialitate din țara noastră”, precizează reprezentanții Asociației Dăruiește Aripi.

Solicitările de asistență medicală pentru copii pot veni din afara țării – prin mecanismul EWRS al Comisiei Europene, respectiv Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU / Ministerul Sănătății), și prin proiectul neguvernamental Unicorn (condus de St. Jude Global în colaborare cu Societatea Europeană de Oncologie Pediatrică – SIOPE), dar și din țară, de la instituții publice, ONG-uri, companii sau persoane fizice.

Cei care au nevoie de aceste servicii le pot solicita prin e-mail, la oricare din adresele dedicate: ukrainechildcancer@daruiestearipi.ro și ukrainechildcancer@srohp.ro, prin telefon (+40 724 024 229) sau completând formularul din platforma dezvoltată în limbile română, engleză, ucraineană și rusă.

Platforma are în spate un serviciu de dispecerat deservit prin telefon zilnic între orele 8:00 și 20:00 de către medici oncologi pediatri și voluntari ai Asociației Dăruiește Aripi, care conectează cazurile cu centrele specializate din țară ce oferă tipul de terapie de care are nevoie pacientul: chimioterapie, radioterapie, tratamente paliative, monitorizare etc.

„Viața copiilor bolnavi de cancer din Ucraina continuă să fie în pericol chiar și după evacuarea din zona de război, atât timp cât sunt privați de asistența specializată de care au nevoie. Preluarea lor neîntârziată este o prioritate pentru care își unesc eforturile instituțiile europene și ONG-uri internaționale, și la care contribuim și noi prin intermediul platformei Ukraine Child Cancer Help (UCCH). Platforma a fost dezvoltată împreună cu Code for Romania pentru a ajuta orice copil ucrainean care se luptă cu cancerul. Pacienții vor avea acces facil, rapid și țintit la servicii medicale aici, în România. Asociația noastră face asta în fiecare zi pentru copiii români bolnavi de cancer, iar această inițiativă a venit ca o abordare firească în contextul actual”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator al Asociației Dăruiește Aripi.

SIOPE estimează că în Ucraina sunt diagnosticați anual circa 1.000 de pacienți copii cu cancer, numărul celor care se află în diferite etape ale tratamentului fiind mult mai mare. Numeroasele cazuri transferate deja în clinici din Europa au dus la necesitatea repartizării lor între țări și la apariția unor mecanisme de coordonare internațională.

sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter