G4Media.ro

Planul SUA de retragere a 12.000 de soldaţi din Germania este suspendat.…

Planul SUA de retragere a 12.000 de soldaţi din Germania este suspendat. Un contingent de militari urma să fie mutat în România

Planul SUA de a retrage 12.000 de soldaţi americani din Germania, inițiat de fostul președinte Donald Trump, este deocamdată suspendat după tranziţia de putere la Casa Albă, transmite joi agenția germană dpa, citată de Agerpres. Reamintim că un contingent de militari americani retrași din Germania urma să ajungă în țări din Europa de Est, printre care și România.

Trupele SUA retrase din Germania și plasate în estul Europei ar fi staționat permanent, prin rotație.

Comandantul forţelor SUA în Europa, Tod Wolters, le-a declarat jurnaliştilor miercuri că noua administraţie a preşedintelui Joe Biden şi secretarul apărării american Lloyd Austin au pus planurile ‘în aşteptare’ şi vor lua o decizie în urma unei analize amănunţite.

”Nu ştiu care va fi această” decizie, a spus Wolters.

În iunie anul trecut, predecesorul lui Joe Biden la Casa Albă, republicanul Donald Trump, anunţase retragerea soldaţilor americani din Germania, după o îndelungată dispută cu Berlinul referitoare la bugetul alocat de acesta apărării, mai mic de 2% din PIB, adică angajamentul luat de statele membre NATO.

Intenţiile lui Donald Trump au fost zădărnicite în timpul mandatului, când parlamentarii americani au adoptat un buget al apărării împotriva voinţei lui.

Legea respectivă stipulează că retragerea planificată va fi blocată pentru moment. Conform actului normativ, secretarul american al apărării trebuie să informeze Congresul dacă măsura ar fi în interesul naţional, transmite Agerpres. (Sursa foto: US Army)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Usor, usor, pericolul islamic va fi in Germania, Belgia…e greu de luat o decizie, insa flancul estic trebuie intarit…macar mai scapam de coruptie in zona porturilor!

  2. Daca nu vine un contingent american, e un contingent rus disponibil sa ne invadeze.

  3. In România va veni divizia transgender.

    • daca romanache nici nu mai trebuie intrebat, sper ca tarisoara sa fie camp de batalie