G4Media.ro

Piperul, dafinul și alte 46 de condimente, eliminate din meniul sportivilor în…

Sursa foto: Pixabay.com

Piperul, dafinul și alte 46 de condimente, eliminate din meniul sportivilor în timpul Jocurilor Olimpice pentru a nu ieși fals pozitivi la testele antidoping

Piperul sau foile de dafin, precum şi alte 46 de tipuri de condimente, vor fi excluse din meniul pe care sportivii îl vor avea la dispoziţie pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, pentru a „evita false rezultate pozitive la controalele antidoping”, informează agenţia EFE.

Citat de presa locală, Yang Cheng, unul din bucătarii din Satul olimpic pentru Beijing 2022, a declarat că „stimulente alimentare precum piperul şi foile de dafin nu vor fi incluse în meniul sportivilor pentru a se evita false rezultate pozitive”.

Totuşi, organizatorii au precizat că vor fi preparate din bucătăriile provinciilor centrale chineze Sichuan şi Hunan, cunoscute pentru aromele picante.

Meniul, dezvăluit de Comitetul organizator, va consta în 678 de preparate diferite din 12 varietăţi culinare din lume şi va oferi varietăţi vegetariene, halal şi kosher.

Potrivit organizatorilor, meniul olimpic a fost conceput „pentru a satisface nevoile alimentare ale sportivilor, dar în acelaşi timp pentru a ţine cont de diversitatea religioasă”.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 se vor disputa între 4 şi 21 februarie, în timp ce Jocurile Paralimpice vor avea loc între 4 şi 13 martie.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Pixabay.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter