G4Media.ro

Piesă de teatru în seara de Revelion, la Oradea / Premiera comediei…

Sursa foto: Pixabay

Piesă de teatru în seara de Revelion, la Oradea / Premiera comediei „Nunta lui Figaro sau o zi nebună” se desfășoară la câteva ore de 2023

Teatrul Szigligeti din Oradea va prezenta în seara de Revelion, în premieră, comedia „Nunta lui Figaro sau o zi nebună” de Beaumarchais, în regia lui Botos Bálint, de la ora 19, urmând să fie reluată pe 2, 7, 8, 17 şi 18 ianuarie 2023, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat al teatrului, regizorul acestei comedii se află la a cincea colaborare cu Teatrul Szigligeti şi că, „fiind primul său spectacol de Revelion, este puţin emoţionat”, cu toate că repetiţiile începute încă din toamnă s-au desfăşurat bine, într-o atmosferă plăcută.

„Piesa, scrisă în 1778, este considerată o comedie clasică, dar autorul ei, Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, a reuşit să ascundă sub straturile comice probleme sociale şi personale importante,” a declarat Botos.

Publicitate electorală

Pentru premiera din seara de Revelion mai sunt disponibile doar câteva bilete, se menţionează în comunicat. La realizarea acesteia şi-au dat concursul regizorul Botos Bálint, Dálnoky Réka, scenograful Golicza Elod şi actorii (din cele patru roluri principale): Sebestyén Hunor (Figaro), Kocsis Anna (Suzanne), Szabó Eduárd (Contele Almaviva) şi Tasnádi-Sáhy Noémi (Contesa Almaviva).

Într-o scurtă retrospectivă a anului, managerul teatrului, Czvikker Katalin, menţionează, în comunicat, faptul că prezenţa publicului la teatru după perioada pandemiei a depăşit toate aşteptările conducerii instituţiei. 49.200 de spectatori au urmărit spectacolele teatrului, în condiţiile în care, în martie, instituţia funcţiona cu restricţii în contextul pandemiei.

Ca elemente importante în readucerea publicului la teatru, managerul a amintit de programele educaţionale pentru copii şi tineri derulate de toate cele trei trupe ale teatrului – Trupa Szigligeti, Trupa Lilliput şi Ansamblul Nagyvárad.

Cele trei trupe ale teatrului au jucat în total 308 spectacole pe parcursul anului, dintre care 228 în Oradea, 64 în alte oraşe din România şi 16 în străinătate.

Cele două festivaluri proprii au fost de succes, cu şapte spectacole ale unor companii din şase ţări în cadrul Festivalului HolnapUtan (Poimâine) în aprilie, iar în octombrie, Infinite Dance a avut un succes răsunător şi datorită colaborării cu Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), care a contribuit în mare măsură la promovarea evenimentului în rândul populaţiei majoritare vorbitoare de limba română din oraş.

Participarea la Expoziţia Mondială din Dubai este, de asemenea, o realizare majoră a Ansamblului Nagyvárad.

Veniturile totale au fost de 1.180.000 de lei. „Într-un an record, această sumă a ajuns la 1.270.000 de lei, iar cum pentru acest an, 2022, instituţia şi-a propus ca obiectiv un venit total de 860.000 de lei, obiectivul a fost realizat în procent de 120%”, se arată în comunicat.

Directorul artistic al Trupei Szigligeti, Novák Eszter a adăugat că, în urma unei decizii a Consiliului Local, sala renovată a fostului cinematograf Transilvania va putea fi folosită în mod egal de Teatrul Szigligeti şi Teatrul Regina Maria începând cu anul 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...