G4Media.ro

Piedone, după informațiile despre Firea și Burduja care intră în cursă pentru…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Piedone, după informațiile despre Firea și Burduja care intră în cursă pentru București și retragerea lui Cîrstoiu: ”Blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan”

Cristian Popescu Piedone a transmis, marți dimineață, că ”mazilirea” medicului Cîrstoiu de către coaliția PSD-PNL este ”blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan”.

Piedone a făcut declarația după apariția pe surse a informațiilor conform cărora Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul comun al celor două partide, ci PSD va intra în cursa electorală cu Gabriela Firea, iar PNL cu Sebastian Burduja.

Piedone susține că decizia a fost luată ”ca să elimine valul de susținători” ai săi. Piedone apărea în mai multe sondaje ca fiind pe primul loc în opțiunile electoratului în situația în care în cursă ar mai fi fost doar Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu, care se situa pe locul al treilea.

  • ”În mințile lor negre de ură, dacă Piedone pierde, alianța toxică are șanse mari să câștige alegerile parlamentare din toamnă! Și mai poate umili poporul încă patru ani! Vreau să-i asigur pe toți oamenii buni care mă susțin, că mă voi lupta pentru dreptate cu toată ființa mea, cu toată experiența mea de primar!”, a mai scris Piedone pe Facebook.

Context

PSD și PNL au decis, după miezul nopții, să aibă fiecare candidat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja, au declarat pentru G4Media.ro surse politice de la vârful coaliției. Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile. Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu. Firea figurează pe locul trei pe lista comună de la europarlamentare.

Liderii PSD și PNL au luat decizia după aproape 14 ore de negocieri.

Este al doilea proiect independent eșuat al coaliției PSD-PNL după retragerea candidaturii în fruntea listei la europarlamentare a Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene. Ea s-a retras după trei zile de la anunțarea candidaturii.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a plecat, luni seara, de la ședința coaliției PSD-PNL, care a avut loc la Guvern, după cinci ore de discuții cu liderii coaliției. Potrivit surselor G4Media.ro, Cîstoiu le-a spus din nou că mandatul lui este pe masa coaliției, dar că așteaptă să decidă ei dacă îi mai susțin sau nu candidatura la primăria Capitalei.

Ședința coaliției a început în absența lui Cîrstoiu la ora 10 diminieața, dar după 13 ore nu s-a ajuns la nici un rezultat. Potrivit surselor G4Media.ro, liderii coaliției ar fi încercat să-l convingă să se retragă singur din cursă, însă Cîrstoiu ar fi refuzat în mod constant această variantă.

Cătălin Cîrstoiu se află de mai bine de o săptămână în centrul unui scandal, fiind acuzat de incompatibilitate. Potrivit unei investigații HotNews.ro, medicul Cârstoiu a continuat să acorde consultații la clinica privată deținută de soția sa deși legea interzice managerilor de spitale de stat să desfășoare orice altă activitate în afară de cercetare /cadru didactic. Cârstoiu este managerul spitalului Universitar de Urgență București.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Nu îi e puțină rușine….
    Clubul Colectiv funcționa cu autorizație semnată de el și acum dă lecții de moralitate.

  2. Hotul e supărat ca hoții susțin alți hoți și nu pe el. Ma refer la firea și la ălalalt de la PNL.

  3. Hopaaa… i-a fugit calul alb dintre picioare.

  4. Dacă îl susțineau pe el nu era blat, sau cum?