G4Media.ro

Pfizer testează folosirea unui vaccin pneumococic împreună cu o a treia doză…

Pfizer testează folosirea unui vaccin pneumococic împreună cu o a treia doză de vaccin pentru Covid-19

Pfizer a anunţat luni că a început un studiu clinic care constă în administrarea unui vaccin pneumococic candidat împreună cu o a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech pentru Covid-19, la persoane cu vârste de peste 65 de ani, transmite Reuters, citată de News.ro.

Obiectivul studiului este de a înţelege dacă această combinaţie de vaccinuri este sigură şi reacţia sistemului imunitar după adăugarea unui vaccin pneumococic la vaccinul pentru Covid-19, potrivit Pfizer.

Vaccinul pneumococic candidat, 20vPnC, este dezvoltat pentru protejarea adulţilor împotriva a 20 de serotipuri responsabile de majoritatea bolilor pneumoccocice invazive şi pneumonie.

Noul studiu va include 600 de adulţi care vor fi recrutaţi din studiul pentru vaccinul pentru Covid-19, în stadiu târziu, al celor două companii, după ce aceştia au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin şase luni înainte de a intra în studiul de co-administrare.

S-a recomandat anterior că vaccinurile pentru Covid-19 sunt sigure pentru a fi administrare singure. Dar, pe baza experienţei cu vaccinuri non-Covid, Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a declarat că vaccinurile COVID-19 şi alte vaccinuri pot fi administrate simultan sau în aceeaşi zi.

În decembrie, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acceptat să evalueze cu prioritate o cerere a Pfizer de licenţă pentru administrarea vaccinului 20vPnC la adulţi cu vârste de peste 18 ani şi a stabilit o dată pentru decizie în luna iunie.

Două luni mai târziu, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a acceptat cererea companiei de autorizare a introducerii pe piaţă a 20vPnC.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pfizer este noul Facebook care face legea in lume. De acum încolo, vor putea crea si testa orice vaccin experimental pe subiecți umani. Deocamdată se pare ca aceasta companie testează diferite combinatii de vaccinuri care completează vaccinul inițial, ceea ce inseamna ca vaccinul initial nu este eficient pentru adultii de peste 65 de ani. Dar nici o grijă, vor urma si tinerii, iar apoi copiii. Mai bine s-ar strădui să facă un vaccin final eficient care sa ofere imunitate pe termen foarte lung, decat sa experimenteze pe noi.

 2. Dupa cum vedeti,o hemoragie de vaccinuri!
  Goana dupa bani, cu orice pret continua cu viteza uluitoare!
  Din nefericire,bancul de proba ,acum este omul!Oare lucrul acesta,nu ar trebui sa ne preocupe?

 3. Le am facut pe primele doua insa voi spune pas daca vin cu a 3a doza. Deja pare amatorism

 4. Pai ce credeai Ioane ? Că e pe bune toată nebunia asta ? Sunt bani multi la mijloc , pe care-i iau marile puteri . Toți oamenii au un sistem imunitar , mai slab mai puternic , depinde de norocul fiecăruia. Și hai sa fim serioși , trebuie sa existe în continuare selecția naturală. Nu am nimic împotriva vaccinului deci nu sunt antivaxer sau mai știu eu ce insulte ne mai aduc ăștia care se vaccinează . Cine vrea să își facă vaccin, foarte bine . Pe mine nu mă doare capul , deci nu iau Nurofen !

 5. Esti bolnav sau nebolnav vei fi insanatosit fortat!

 6. „protejarea adulţilor împotriva a 20 de serotipuri responsabile de majoritatea bolilor pneumoccocice invazive şi pneumonie”

  O veste foarte bună.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.