G4Media.ro

Pfizer şi BioNTech au început procedura pentru autorizarea celei de-a treia doze…

Pfizer şi BioNTech au început procedura pentru autorizarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19

Pfizer şi BioNTech au depus la autorităţile de reglementare datele iniţiale ale unui studiu clinic în fază timpurile pentru autorizarea rapelului vaccinului lor împotriva Covid-19, au anunţat luni cei doi producători de medicamente, transmite Reuters citat de News.ro.

Potrivit companilor, a treia doză a arătat un nivel semnificativ mai ridicat al anticorpilor de neutralizare a virusului iniţial SARS-CoV-2, comparativ cu primele două doze, precum şi împotriva variantelor Beta şi Delta. Pfizer a afirmat că eficacitatea vaccinului său scade în timp, citând un studiu care a arătat o eficacitate de 84% la patru luni de la vaccinare, comparativ cu un vârf iniţial de 96%.

Unele ţări, între care Israelul, au pus deja în practică planurile de a administra doze de rapel. Cu toate acestea, decizia câtorva ţări bogate de a cumpăra doze de rapel a provocat nemulţumirea activiştilor din domeniul sănătăţii şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a cerut un moratoriu pentru rapeluri până cel puţin la sfârşitul lunii septembrie.

Pfizer şi BioNTech au spus că toţi pacienţii din studiu au primit a treia doză, BNT162b2, la opt până la nouă luni de la a doua doză.

Săptămâna trecută, autorităţile de reglementare din SUA au autorizat administrarea unei a treia doze de vaccinuri Covid-19 de către Pfizer-BioNTech şi Moderna pentru persoanele cu sistem imunitar compromis, care sunt susceptibile să aibă o protecţie mai slabă din partea vaccinurilor cu două doze.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu este nici un interes pentru bani aici. Ei vor doar să salveze cât mai multe vieți 🙂

    • Ei siguri salveaza vieti in timp ce postaci inepti ca tine omoara. Drum bun la Stanoevici Va asteapta iute la o bere