G4Media.ro

Pfizer a încheiat un acord multianual referitor la fabricarea tratamentului Remdesivir pentru…

Pfizer a încheiat un acord multianual referitor la fabricarea tratamentului Remdesivir pentru COVID-19 al companiei Gilead Sciences

Grupul farmaceutic american Pfizer a anunţat vineri că a încheiat un acord multianual referitor la fabricarea tratamentului Remdesivir pentru COVID-19 al companiei Gilead Sciences, care trebuie să crească livrările medicamentului antiviral, transmite Reuters, citată de News.ro.

Gilead intenţionează să producă până la sfârşitul acestui an o cantitate suficientă a acestui medicament pentru a trata peste 2 milioane de pacienţi bolnavi de COVID-19 şi a convenit ca până în sepembrie să trimită aproape integral stocurile de Remdesivir în Statele Unite.

Personalul din spitale şi politicienii s-au plâns însă în legătură cu dificultăţile de a avea acces la acest medicament. Există totodată temeri că va fi un deficit de Remdesivir în afara Statelor Unite.

Separat, compania britanică Hikma Pharmaceuticals a anunţat vineri că a început să fabrice Remdesivir la fabrica sa din Portugalia. Gilead a mai arătat că reţeaua sa de producţie pentru Remdesivir a crescut la peste 40 de companii în America de Nord, Europa şi Asia.

sursa foto: Gilead

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.