G4Media.ro

Peste jumătate dintre adulţii americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19

Peste jumătate dintre adulţii americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19

Peste jumătatea dintre adulţii americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19, a anunţat marţi Casa Albă, cu aproximativ şase săptămâni înainte de termenul de 4 iulie stabilit de preşedintele Joe Biden pentru ajungerea la o rată de imunizare de 70%, transmite Reuters, citată de News.ro.

Atingerea nivelului de 50% a avut loc în timp ce autorităţile federale, statale şi locale continuă administrarea vaccinurilor, combătând ezitările, temerile şi dezinformările.

”Acum, când a mai rămas o săptămână din luna mai, jumătate din toţi adulţii din SUA sunt complet vaccinaţi”, a scris pe Twitter consilierul senior pentru Covid-19 al Casei Albe, Andy Slavitt.

Noile infecţii cu coronavirus la nivel naţional s-au înscris pe o pantă descendentă sustenabilă, pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate.

Numărul de noi infecţii din SUA a scăzut duminică la o medie a ultimelor şapte zile de 22.877, cel mai scăzut nivel din iunie şi la mai puţin de o zecime dintr-un nivel maxim post-vacanţă de peste 250.000, potrivit datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Persoanele cu vârste de cel puţin 12 ani pot primi acum vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech pntru Covid-19, în timp ce compania Moderna a anunţat marţi că vaccinul său este eficient şi la adolescenţi, deschizând posibilitatea ca un al doilea vaccin să fie aprobat de SUA pentru tineri în acest an.

sursa foto: gov.uk

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.