G4Media.ro

Peste jumătate dintre poliţiştii serviciului rutier din Malta au fost arestaţi într-o…

Peste jumătate dintre poliţiştii serviciului rutier din Malta au fost arestaţi într-o singură zi

Mai mult de jumătate dintre poliţiştii serviciului rutier din Malta au fost arestaţi marţi sub suspiciunea că au comis fraude în formă continuată, o situaţie care a obligat să se recurgă la planuri de urgenţă pentru a mobiliza forţe suficiente pe străzi, transmite miercuri Reuters, citând responsabili maltezi.

Conform poliţiei, în jur de 30 de membri ai serviciului, din totalul de 50, au fost audiaţi de Unitatea de combatere a infracţiunilor economice, fiind acuzaţi că au completat sute de ore suplimentare neefectuate în realitate, timp de cel puţin trei ani.

Unii dintre poliţişti mai sunt acuzaţi de furt de combustibili, pe care i-au folosit la maşinile personale.

Surse din poliţie au afirmat că foşti poliţişti din serviciul rutier au fost solicitaţi să revină la lucru. Cu toate acestea, şoferii spun că în cursul dimineţii au fost mai puţin poliţişti care să dirijeze traficul.

Prim-ministrul maltez Robert Abela a salutat faptul că poliţia îşi anchetează propriii membri.

‘Aceasta confirmă că avem o forţă de poliţie funcţională. Dacă anchetele vor duce la inculparea unor persoane sau la luarea unor măsuri disciplinare, atunci aşa va fi’, le-a declarat el reporterilor.

Malta, cea mai mică ţară membră a Uniunii Europene, a fost zguduită în ultimii ani de acuzaţii de corupţie endemică, nepotism şi nereguli financiare în rândul elitei atât politice, cât şi economice.

Robert Abela a fost învestit prim-ministru luna trecută după ce predecesorul său Joseph Muscat a demisionat din cauza modului în care a gestionat ancheta privind asasinarea jurnalistei de investigaţie Daphne Caruana Galizia.

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Alleluia. La noi, închideți tot și reluati angajarile de La zero.

 2. Nici Romanii nu vor MAFIOȚI și Hoți în funcții publice.
  Și totuși, în Romania se insistă cu promovarea acestora chiar în cele mai înalte funcții publice, parchete, ”academii” ….
  Chiar nu mai există oameni cinstiti în Romania?

 3. Sunt sigur ca acei politisti din Malta erau membrii ai PSD.

 4. La noi ar trebui arestați doar vreo 95% dintre purtătorii de șepci.

 5. PSD UL au oamenii lor și în Malta. Partidul asta e ca o caracatița, în toată lumea. La noi noi mai bn de jumătate din instituțiile publice ar trebui închise și apoi angajați pe criterii de compatibilitate. Nah asa ar trebui dar pana sa se facă…….. Lasă că merge și asa.

 6. Dacă s-ar face o investigație adevarata in Ro ar Închide mai întâi școala de poliție din Câmpina, după 90% din polițiști concediați. Colcăie instituția de corupți, incapabili, analfabeți pe pile.. sa înceapă cu familiile de polițiști din bunic in tata și in fiu, competente zero, examene trucate.

 7. Pai si cine i-a arestat? Ceilalti 20 nu au protestat impotriva arestarii colegilor? Aaaaaa, e Malta, nu Romania!