G4Media.ro

Peste 840 de milioane de euro, strânși din donații pentru Catedrala Notre-Dame…

Sursa foto: Cathédrale Notre-Dame de Paris / Facebook

Peste 840 de milioane de euro, strânși din donații pentru Catedrala Notre-Dame din Paris / Lucrările de reabilitare vor începe în 2024

”Elanul generozităţii” pentru finanţarea lucrărilor la Catedrala Notre-Dame din Paris ”nu scade”, cu aproximativ 840 de milioane de euro colectaţi, a anunţat miercuri preşedintele instituţiei publice responsabile cu reconstrucţia catedralei franceze, distrusă parţial de un incendiu în aprilie 2019, relatează AFP.

Suma de 842,8 milioane de euro, colectată datorită donatorilor francezi şi străini, ”permite să vedem viitorul cu încredere”, a declarat generalul Jean-Louis Georgelin, în faţa unei comisii a Senatului francez, fiind întrebat în legătură cu stadiul lucrărilor şi ”transparenţa” finanţării.

Gigantul energetic francez Total a contribuit cu 100 de milioane de euro, la fel ca şi Fundaţia Bettencourt, o structură de sponsorizare a moştenitorilor fondatorului grupului de cosmetice L’Oréal, a cărei sumă de donaţie nu a fost precizată.

Calendarul lucrărilor prevede o redeschidere în 2024, a reafirmat generalul. Pe de altă parte, lucrările referitoare la împrejurimile Notre-Dame din Paris ţin de ”responsabilitatea primăriei din Paris” şi ”probabil nu vor începe până în 2025”, ceea ce implică regândirea ”accesului temporar la catedrală pentru turişti, în special în timpul Jocurilor Olimpice”, pe care Parisul le va găzdui peste trei ani.

Intemperiile, lucrările neprevăzute, întreruperile (limitate) din cauza pandemiei de Covid şi mai presus de toate numeroasele măsuri şi amenajări legate de reducerea emanaţiilor de plumb au provocat unele întârzieri şi costuri suplimentare. O evaluare finală a costului lucrărilor va fi anunţată până la sfârşitul anului.

Sursa foto: Cathédrale Notre-Dame de Paris / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. În timp ce la noi, Să Fie Lumină spune:
    ” În aprilie 2001, Guvernul Adrian Năstase alocase opt miliarde de lei vechi din fondul de rezervă bugetară pentru construcţia Catedralei Neamului. Aceasta pare a fi fost chiar prima alocare de fonduri publice pentru construcţia efectivă a Catedralei, dar este neclar dacă banii daţi în 2001 au ajuns vreodată la BOR. „

    • Pai cu banii ăștia trebuia să fie finalizată!
      Plus fi rea cât a dat, plus boborul din toată țara!
      BOboR cu mintea limpede….
      Așa se face!
      Și am fi avut 70% vaccinați!

  2. Frumos..mare biznis cu donatiile astea…uni ai facut averi din dobamzi si partea leului la donatii.

    Lumea.inca pune botul

  3. Sa dea banii la copiii saraci din Afghanistan. Biserica franceza sa dea bani sa reconstruiasca hardughia.