G4Media.ro

Peste 640 de posturi sunt vacante în Capitală, în cele 19 spitale…

sursa foto: Pexels

Peste 640 de posturi sunt vacante în Capitală, în cele 19 spitale aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti / Se caută 115 medici și 211 de asistenţi medicali

Peste 640 de posturi sunt vacante în Capitală, în cele 19 spitale aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), 115 fiind pentru medici. Posturile care urmau să fie scoase la concurs în întreg sistemul sunt blocate acum de Ordonanţa pentru reducerea cheltuielilor bugetare, anunță News.ro.

Reprezentanţii ASSMB au transmis, la solicitarea News.ro, necesarul posturilor care ar urma să fie scoase la concurs în cele 19 spitale bucureştene din subordine. Astfel, există un număr de 643 de posturi vacante, din care 38 cu jumătate de normă. 115 posturi sunt pentru medici.

“Pe baza solicitărilor transmise în cele 19 unităţi sanitare administrate de ASSMB, a fost centralizat necesarul posturilor care ar urma să fie scoase la concurs – după aprobarea de către Guvernul României a unui memorandum iniţiat de Ministerul Sănătăţii – astfel încât să poate fi asigurată şi susţinută activitatea medicală în condiţii optime. A rezultat un număr total de 643 de posturi, din care 38 sunt posturi cu jumătate de normă. Dintre acestea, 115 sunt posturi pentru medici (27 cu jumătate de normă), 211 sunt posturi pentru asistenţi medicali (4 cu jumătate de normă) şi 166 sunt posturi pentru personalul auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, şoferi autosanitare)”, conform răspunsului ASSMB.

Dintre spitalele administrate de ASSMB, cele mai multe posturi vacante se înregistrează la Spitalul Clinic Colentina.

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării ar trebui să realizeze o centralizare a acestor posturi existente în spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale din ţară.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...