G4Media.ro

Peste 300 de minori au fost supuşi la abuzuri sexuale în dioceza…

Foto: Pixabay.com

Peste 300 de minori au fost supuşi la abuzuri sexuale în dioceza din Köln, începând cu anul 1975 / Sunt implicați 202 membri ai clerului

Un raport independent comandat de Biserica Catolică din Germania a arătat că 314 minori au fost supuşi la abuzuri sexuale de 202 membri ai clerului sau de laici între 1975 şi 2018 în dioceza din Köln, potrivit extraselor publicate joi, relatează AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, raportul îl absolvă de orice vină pe cardinalul Rainer Maria Woelki, suspectat că ar fi dorit să ascundă amploarea abuzurilor.

Gestionarea de către acest cleric a acestei probleme foarte sensibile a provocat luni de zile o criză gravă în cea mai mare dioceză din Germania.

Potrivit raportului de 800 de pagini, mai mult de jumătate din abuzuri au implicat copii cu vârste sub 14 ani, majoritatea băieţi, a declarat avocatul Björn Gercke în cadrul unei conferinţe de presă.

Cardinalul Rainer Maria Woelki nu a exclus să demisioneze dacă va fi pus în cauză.

El a provocat un val de nemulţumire anul trecut după ce a refuzat să publice un prim raport realizat la cererea sa de o altă firmă de avocatură din München, invocând încălcări şi probleme de protecţie a datelor. Decizia a stârnit exasperarea victimelor, retragerea în masă a credincioşilor din eparhia sa şi neînţelegere din partea semenilor săi. Din acest motiv, cardinalul Woelki a decis să solicite în octombrie anul trecut acest nou raport avocatului Björn Gercke din Köln.

Este „cea mai mare criză pe care a cunoscut-o vreodată Biserica”, a declarat Tim Kurzbach, preşedintele consiliului eparhial din Köln, care reuneşte clerici şi laici.

Comunicarea din partea arhiepiscopului Woelki este „un dezastru”, a afirmat la sfârşitul lunii februarie şeful Adunării Episcopale, Georg Bätzing, într-o critică neobişnuit de dură.

Sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. RFG, se știe că occidentul consideră pedofilia o boală, înseamnă că trebuie să i acceptăm eventual să adoptăm politica lor, dar stai catolicii! Nu luteranii, reformații sau evangheliștii, poate erau anglicani, o ramură degenerată a umanității care vrea să câștige teren, spre est vor s uge ce le place dar în mod sigur doar atât.

  2. Toti perversii ajung preoti.

  3. Crime grave.

    Criminalii care inca sunt in viata trebuie sa ajunga la inchisoare iar Biserica catolica sa fie OBLIGATA sa plateasca victimeleor despagumiri si reparatii morale in valoare de milioane de euro.

  4. Si astia cred in Dumnezeu. Sa fie exclusi din tagma preotilor si condamnati la inchisoare cu executare, cel putin 15 ani.