G4Media.ro

Peste 20 de nave de război ale marinei ruse participă la exerciții…

Peste 20 de nave de război ale marinei ruse participă la exerciții militare în Marea Neagră

Peste 20 de nave de luptă ale Flotei ruse de la Marea Neagră au plecat de la bazele lor navale din Sevastopol și Novorossiysk pentru exerciții militare în apele Mării Negre, a informat miercuri biroul de presă al Flotei, citat de agenția TASS.

„Exercițiile forțelor operative cu arme combinate, grupurilor de lovitură navală și de asalt amfibiu din Marea Neagră implică fregate, nave de pază, corvete cu rachete și bărci cu rachete, nave de asalt amfibie, nave mici de război antisubmarin și, de asemenea, nave puitoare de mine”, a transmis biroul de presă al Flotei ruse de la Marea Neagră.

În timpul tranzitului lor către zonele desemnate, echipajele navelor de război vor desfășura o serie de exerciții de comunicații și manevrare în siguranță pe căile maritime cu transport maritim intensiv și, de asemenea, un exercițiu de asigurare a apărării aeriene pe mare, a mai precizat biroul de presă.

În conformitate cu planul 2022 de pregătire a Forțelor Armate Ruse, o serie de exerciții navale vor avea loc în ianuarie-februarie a acestui an „în toate zonele de responsabilitate” ale flotelor Marinei aflate sub comanda generală a comandantului șef al Marinei Ruse, amiralul Nikolai Ievmenov.

Manevrele navale se vor concentra pe măsurile Marinei și ale Forței Aerospațiale pentru „a proteja interesele naționale” ale Rusiei în „Oceanul Mondial” și a contracara „amenințările militare” la adresa Rusiei din direcția mărilor și oceanelor.

Exercițiile vor acoperi mările adiacente teritoriului rus și, de asemenea, zone importante din punct de vedere operațional din „Oceanul Mondial”. Se vor desfășura exerciții separate în Marea Mediterană, Marea Nordului și Marea Ohotsk, în nord-estul Atlanticului și în Oceanul Pacific.

În total, exercițiile militare vor reuni peste 140 de nave de război și nave de sprijin, peste 60 de avioane, 1.000 de articole de hardware militar și aproximativ 10.000 de militari.

Sursa foto: Captură video – Facebook / Russian Ministry of Defence (Минобороны России)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cred că si pe timpul Titanicului când mergeau vapoarele pe cărbune scoteau mai puțin fum decât știfturile domnului chelner! Le vezi venind de la 3000km! 😂

  • Puitoarele lasa in urma mai mult decat fum.
   Poate fac si ei o gluma si lasa portocale si tigari.:)))).

  • N-ai cum sa le vezi de la 3000 km din cauza curburii globului pamantesc. Sau poate esti adeptul teoriei ca Pamantul este plat.

  • Zed, de la 3000 de km nu, dar de la 40000 se poate. Doar te uiți înapoi. 🤣🤣🤣

 2. Rusi in sus, rusi in jos!
  Si daca ne prefacem ca mergem in vizita la mos Craciun, si le cadem in spate prin Laponia, nu ar fi o surpriza, daca ei au toate armatile langa Ucraina si prin Marea Neagra?

 3. iar ne polueaza cu fum regiunea. De unde bre 140 de nave, numara si barcile de salvare?

 4. E Euro 6 crucisatorul moskva din anii 70? L-au trecut direct pe păcură?

 5. Ospătarul crăcănat scoate toate căzile și copaile ruginite din dotare

 6. Tavarisch Admiral o fi citit „TSUSHIMA” ?

 7. Pe alea mai mari le-au furat de la ucraineni când au luat sevastopolul. Rusii în general, nu prea își fac, ei fura. De când exista rusii, fura. I-au învățat nemții, de când o nemțăloasă
  cu tatele cât butia, s-a cocoțat în fruntea Rusiei. Aia erau pe atunci un fel de neandertalieni, iar nemtoaica cea umflata, i-a învățat ca singura lor șansă este sa ucidă și sa fure. De atunci asta fac. Ucid și fura.